Index Vakbarát Hírportál

Ez nem hatpontos meccs, ez annál is több

2013. szeptember 2., hétfő 22:04

Győzelemre készül pénteken a románok elleni, sorsdöntőnek ígérkező világbajnoki selejtezőn a magyar labdarúgó-válogatott. Egervári Sándor szövetségi kapitány sajtótájékoztatóján elmondta, nagyon nehéz mérkőzésre számít, amelyen a csapatnak függetlenítenie kell magát a külső körülményektől és kizárólag a saját játékával kell foglalkoznia.

„Szokták mondani, hogy hatpontos mérkőzés, talán ez most még egy kicsit több is, ismerve a két ország történelmét. A játékosoknak ugyanakkor el kell bírniuk ezt a terhet, Bukarestben is végig a győzelemre kell játszaniuk" - mondta Egervári, aki a várható taktikával, az esetleges kétcsatáros játékkal kapcsolatban már kissé homályosabban fogalmazott. Az elmúlt időszak elemzései alapján van egy tervük, de egyelőre az edzéseken kell megnézni, milyen állapotban vannak a játékosok. 

A futballisták is határozottan kijelentették, egyértelműen a győzelem megszerzése a cél a bukaresti arénában, ahol várhatóan több mint ötvenezer szurkoló buzdítja majd a hazaiakat.

Szalai Ádám, a Schalke 04 támadója elmondta, remek hangulatban érkezett a válogatott edzőtáborába, hiszen csapatával múlt héten feljutott a Bajnokok Ligája főtáblájára - a PAOK elleni visszavágón két gólt szerzett a csatár -, ráadásul a hétvégén a Bundesligában is megszerezték első győzelmüket. „Sajnos a párharcokban kissé idegesít és fáj is kezem, de a mérkőzésen néhány fájdalomcsillapítóval talán nem lesz gond" - mondta a csatár a kézsérüléséről.

Szalai a kétcsatáros játékról úgy vélekedett, hogy bár a klubcsapatában egyedüli ék, amit nagyon szeret, de a válogatottban amikor Böde Dániellel játszott együtt, akkor nagy segítség volt számára. Böde megjegyezte, reméli, megkapja a bizalmat a szövetségi kapitánytól, így bebizonyíthatja, hogy remek párost alkotnak Szalaival.

A várható pokoli atmoszférával kapcsolatban Dzsudzsák Balázs elmondta, egyáltalán nem fél a környezettől, mivel pályafutása során nagyobb és talán vehemensebb szurkolótábor előtt - az Ajax, a Feyenoord és a török válogatott drukkereit hozta fel - is pályára lépett már. A meccsnek csak jót tehet, hogy telt ház fogadja majd a csapatokat, nem úgy, mint a két csapat első, budapesti mérkőzésén, amelyet zárt kapuk mögött rendeztek meg a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség döntése miatt.

A legutóbbi, románok elleni összecsapáson gólt szerző Vanczák Vilmos elmondta, a magyar válogatottról mindenképpen el lehet mondani, hogy fejlődött az utóbbi időszakban, ugyanakkor a pénteki mérkőzésen várhatóan apróságok döntenek majd. „Úgy gondolom, hogy az első tizenöt-húsz percben gólt akarnak majd rúgni, erre fel kell készülnünk mentálisan, az lenne a legjobb, ha ebben az időszakban mi találunk a kapuba, mert akkor azzal megtörnénk őket. Bízom benne, hogy a szerencse is mellénk áll majd" - fejtegette a várakozásait a svájci Sion védője.

Rovatok