Index Vakbarát Hírportál

A dán Kovács nem szurkolhat a Köbenhavnnak

2013. szeptember 5., csütörtök 10:45

Meglehetősen szokatlan módszert választott az FC Köbenhavn arra, hogy elkerülje a balhét a Bajnokok Ligája-mérkőzéseken. A dán csapat ugyanis a hazai szektorokba kizárólag dán nevű szurkolóknak ad el jegyet, így kerülve el, hogy a vendégek a hazaiak közé keveredjenek.

Egy spanyol Pedersen átverheti őket

A 10 leggyakoribb vezetéknév Dániában: Jensen, Nielsen, Hansen, Pedersen, Andersen, Christensen, Larsen, Sörensen, Rasmussen, Jörgensen.

A Köbenhavn stadionja 38 065 férőhelyes, így meglehetősen korlátozott számban tudnak jegyet biztosítani ellenfeleiknek, pedig igen nagy múltú csapatokkal, a Real Madriddal, a Juventusszal és a Galatasarayjal találkoznak a BL csoportkörében. Aki idegen hangzású névvel szeretne jegyhez jutni, azoktól „biztonsági okokból” megtagadják a jegyvásárlást, és csak külön elbeszélgetés után mérlegelnek arról, hogy kapjon-e jegyet a szurkoló.

Bajram Fetai, a Denizlispor 27 éves csatára Dániában nőtt fel, korábban négy dán csapatban is játszott, ráadásul korosztályos csapatokban is képviselte Dániát, mégsem kapott jegyet a mérkőzésre macedón neve miatt, de több külföldi származású szurkoló is hasonló módon járt. Az ország lakosságának egyébként nagyjából 10%-a bevándorló, vagy bevándorló leszármazottja, így viszonylag sok szurkolót érinthet a döntés.

„Mindig is a biztonság volt és lesz számunkra a legfontosabb a Parkenban. Éppen ezért szeretnénk biztosak lenni abban, hogy a vendégszurkolók csak a számukra kijelölt szektorokban lesznek. Tudtuk előre, hogy sokak nem értenek majd egyet a döntésünkkel, de ez a legjobb megoldás, és szó sincs diszkriminációról."

A Köbenhavn szeptember 17-én játssza első hazai mérkőzését a BL-ben, a Juventus ellen.

Rovatok