Index Vakbarát Hírportál

Román-magyar: tiltakoznak, mert nem mindenki károkozó

2013. szeptember 9., hétfő 12:37

A MÁV és a vasúti menterend szerelmesei a Facebookon igyekeztek eloszlatni néhány tévhitet a magyar–román vb-selejtezőre beállított személykocsik megrongálásával kapcsolatban. Például, hogy a közhiedelemmel ellentétben „a vonaton utazó szurkolók és a románok között is volt sok tisztességes, becsületes ember!"

De lássuk a problémákat: a kocsik külső felületét Romániában kővel dobálták, ezért betört sok ablak, és az oldalfalakon sérülések vannak. Ezekért nem a vonaton utazó magyar szurkolók a hibásak, a kár milliós nagyságrendű. A MÁV-Start a román rendőrséghez fordult ez ügyben.

A vonat belsejében kisebb-nagyobb rongálások történtek – letört mosdókagyló, leszakított fülkeajtó, megbontott belső burkolatok, letépett függönyök.

Ezeket a vonaton utazó magyar szurkolók okozták, de a kár összege nem is milliós nagyságrendű, véli a vasútrajongók oldala, amely szerint a vonat szervezője elismerte ezeket, a tettesek egy része jelentkezett.

Egyelőre nincs végleges összeg, de a vonatot megrendelő kft. a magyar utasok által okozott kárt meg fogja téríteni.

Vasárnap a MÁV-Start szóvivője azt mondta, több millió forintos kár keletkezett a különvonatban, a szerelvény mind a 13 kocsija megrongálódott. Bukarest környékén menet közben kívülről kövekkel dobálták meg a vonatot, ablakai betörtek, a belső károkat az utasok okozták – mondta a szóvivő.

A MÁV-Startot szembesítjük az újabb információkkal.

Rovatok