Index Vakbarát Hírportál

Kéjgázzal lazult az angol válogatott védője

2013. szeptember 9., hétfő 14:59

A Tottenham angol válogatott védőjének, Kyle Walkernek meglehetősen furcsa helyzet miatt kellett magyarázkodnia vasárnap.

A játékos az angol nemzeti csapattal Kijevben tartózkodott, amikor előkerült róla egy Sheffieldben készült fotó, melyen kéjgázt (dinitrogén-oxid) szív egy lufiból. Walker nem sokkal később közleményt adott ki: „Időközben tájékoztattak arról, hogy milyen veszélyes ez az egészségre, és beismerem, hogy nagyon rossz döntést hoztam. Remélem, hogy senkire nem bátorít tettem arra, hogy saját egészségét veszélyeztesse.”

A kéjgáz belélegzése hosszabb távon rohamokhoz, agyi érelzáródáshoz, vagy akár halálhoz is vezethet. Korábban Harry herceget is rajtakapták, amint dinitrogén-oxidot használt, az ügyet pedig nagy felháborodás követte. Szokták nevetőgáznak is nevezni, a hatását pedig a crack vagy a heroin hatásához szokták hasonlítani.

Az Angol Labdarúgó Szövetség (FA) nem kommentálta az esetet, bár megítélésük szerint a hétszeres válogatott Walker semmilyen törvény ellen nem védett, így várhatóan kezdeni fog kedden Ukrajna ellen.

Rovatok