Index Vakbarát Hírportál

Özil a nők rabja

2013. szeptember 10., kedd 13:21

Florentino Perez, a Real Madrid elnöke a spanyol abc.es szerint a csapat szeptember 18-19-én rendezendő igazgatói ülésen számol majd be arról, hogy milyen problémák álltak Mesut Özil eladásának a hátterében, de kitér Gonzalo Higuain átigazolására is.

Az ABC úgy tudja, hogy a 24 éves német válogatott játékos 2010-es érkezésekor még profi hozzáállást tanúsított, időközben azonban - Perez szerint - kinyílt számára a világ, és egyre többször maradt ki az éjszakába szeretőivel, ahelyett, hogy pihent volna az edzések előtt. Mindez a teljesítményének rovására, a csapat kárára ment.

Az elbocsátás fontosabb okának tűnik viszont, hogy a futballista apja és egyben ügynöke, Mustafa Özil jóval több pénzt akart fiának, mint amit a klub elképzelt. Özil 2015-ig szóló szerződését három évvel meghosszabbították volna, fizetését pedig 6,5 millió euróra emelték volna a nyáron, csakhogy Mustafa Özil 8,5 milliót követelt. Ezt nem kapta meg, így elkezdte angol, francia és német csapatoknak ajánlgatni a fiát. Miután elege lett a klubnak Özil életmódjából és apjából, az átigazolási időszak utolsó napján elfogadta az Arsenal 50 millió eurós ajánlatát.

Gonzalo Higuain eladása is hasonló okra vezethető vissza. Az argentin játékossal 2010-ben hosszabbított a Real, 1,8 milliós fizetését csaknem a duplájára, 3,5 millióra emelték. A csatárt, csakúgy, mint Özilt, apja képviselte, aki nem érte be ennyivel. Jorge Higuain 5 milliót kért a klubtól később, közben pedig angol klubokkal tárgyalt, de a csapat nem kapott megfelelő ajánlatot onnan, így a Napolinak adták el.

Rovatok