Index Vakbarát Hírportál

Dzsudzsák kiakadt, nem akar mártírkodni

2013. szeptember 11., szerda 10:40

Feldúlt nyilatkozatot adott a Puskás Ferenc Stadionban játszott vb-selejtező után a Dinamo Moszkva légiósa, Dzsudzsák Balázs, aki egy góllal vette ki a részét az észtek elleni sikerből.

A mérkőzés előtti három napban rendőri kísérettel kellett aludnunk, biztonsági őrök követtek még az étterembe is, ez fájó pont a csapatnak.

Dzsudzsáknak nem ismeretlen, amikor a szurkolók számon kérik a rossz teljesítményt, volt ebben része Oroszországban is, festékpatronokkal is lőttek rájuk.

Hozzátette, a múlt pénteki, románoktól elszenvedett 3-0-s vereség után ő maga és a válogatott többi tagja is elismerte, hogy rosszul teljesített.

Ennek ellenére azt gondolom, nem biztos, hogy mindent a mi számlánkra kell írni, és az ország gondját a nyakunkba kell varrni, az elmúlt három napban mégis mindent megkaptunk, hol egyénenként, hol csapatként.

Dzsudzsák kijelentette, nem akar áldozatként feltűnni vagy mártírkodni, és nem akar nekimenni a közönségnek, csupán elmesélte, hogy mi történt velük a két meccs közötti három napban.

Némán hallgattuk, hogy napokig mindenhol mi voltunk a téma, és szégyent hoztunk az országra, úgy gondolom, hogy a mostani 5-1 után mi is elmondhatjuk, hogyan éltük meg ezt a bizonyos három napot

– folytatta. A bukaresti meccs után ő maga is arról beszélt, hogy szégyenkeznek.

Az észtek elleni meccs végén a közönség jelentős része rohant a kerítéshez, hogy lepacsizzon a csapattal, előbb biztonsági őrök álltak eléjük, de a csapat nem hagyta el a játékteret, onnan tapsolta meg a közönséget. Dzsudzsák erre is kitért, sajnálta, hogy nem tudtak pacsizni a szurkolókkal, de előtte féltek a tettlegességtől, amikor hazajöttek Romániából. Ezért nem örültek önfeledten most sem.

Kifejtette azt is, hogy szerinte a román csapat a töröknél és a magyarnál is gyengébb, igaz, előbbi három pontot, míg a magyar csapat csak egyet szerzett tőle.

Hozzátette, a válogatott a saját útjára koncentrál, ráadásul a keddi győzelemmel, és azzal, hogy a románok közben kikaptak a törököktől, a csapat visszavette a D csoportban a második, pótselejtezőt érő helyet.

Persze lehet mondani, hogy nekünk még a hollandokkal is játszanunk kell, de emlékeztetnék mindenkit, hogy az észtek néhány napja 2-2-re végeztek ellenük

– mondta Dzsudzsák. Hangsúlyozta, nem akar belemenni az előzetes esélylatolgatásba, mert érzése szerint a románok elleni meccs előtt elkövették azt a hibát, hogy leígérték a csillagokat az égről. Bukarestben azt mondta, a hollandok legyőzése csodaszámba megy, mert a döntetlen valószínűleg kevés.

Az esti találkozón a magyarok negyedik gólját szerző Németh Krisztián azt emelte ki, hogy bár Romániában nem játszott, mégis ugyanúgy megviselte a háromgólos vereség, mint mindenki mást a csapatból:

Úgy érzem, hogy sportemberekhez méltóan reagáltunk arra a kudarcra, nagyon örülök, hogy ez a meccs ilyen jól sikerült.

Az észtek ellen egy remek egyéni szólójával eredményes Böde Dániel azt mondta, a közönséget semennyire sem tudták kárpótolni ezzel a sikerrel a múlt pénteki bukaresti eredmény miatt, a játékosok legfeljebb családtagjaikat és barátaikat engesztelhették ki valamelyest.

Szerintem a teljes selejtezősorozat legnehezebb feladata vár ránk, mivel Hollandiából kellene elhozni három pontot, ugyanakkor azt gondolom, hogy megfelelően agresszív játékkal lehet esélyünk a sikerre

– tekintett előre, a soron következő mérkőzésre a Ferencváros támadója. Hollandia hazai pályán 2000 óta nem kapott ki tétmeccsen. Magyarország 1984-ben nyert utoljára, akkor tovább is ment a csoportjából, mind ez idáig mindkét fél számára téttel bíró meccset akkor nyert komoly csapat ellen.

A válogatott irányítója és kedd esti csapatkapitánya , Hajnal Tamás arról beszélt, a mérkőzés előtt az lebegett a szemük előtt, hogy a romántörök számukra kedvező alakulása esetén egy győzelemmel visszavehetik a Bukarestben elveszített második helyet.

Örülök, mert ez úgy sikerült, hogy a meccs nagyobb részében jól is játszottunk, ráadásul nagy különbséggel nyertünk. Azt gondolom, a csapat morális erejét jól mutatja, hogy egy ilyen fájó vereség után mennyire gyorsan sikerült talpra állnunk.

Az egész európai selejtezőnapon Magyarország lőtte a legtöbb gólt, rajtunk kívül ötöt csak a lengyelek szereztek, ők San Marinóban.

Az európai vb-selejtező D csoportját a 22 pontos, ezzel már biztosan az élen záró és vb-résztvevő hollandok vezetik. Egervári Sándor szövetségi kapitány együttese a második helyen áll 14 ponttal, eggyel megelőzve a románokat és a törököket.

Az utolsó két fordulóban a magyarok Hollandiába utaznak, aztán a pont nélkül sereghajtó Andorrát fogadják, míg a románok előbb Andorrában lépnek pályára, majd az észteket látják vendégül. A törökök először idegenben az észtekkel, majd hazai környezetben a hollandokkal találkoznak októberben.

Rovatok