Index Vakbarát Hírportál

Őrület, mi történik San Marinóban

2013. szeptember 11., szerda 11:04

Történelmi pillanat is volt a kedd esti San Marino – Lengyelország vb-selejtezőn, a hazaiak a meccs 22. percében ötéves góltalansági sorozatot szakítottak meg.

A lengyelek hamar megszerezték a vezetést, Zielinski már a 10. percben gólt lőtt, aztán a 22.-ben jött a csoda, egy szabadrúgás után Della Valle szépen fejelt a vendégek kapujába.

A stáb és a játékosok úgy tomboltak a pálya szélén, mintha kijutottak volna a vb-re, pedig mindössze annyi történt, hogy huszonöt tétmeccse nem találtak be, a közönség felállva tapsolt.

San Marino vs Polska 1-1 Della V. A. Goal SAN MARINO PERFECT GOAL !! 10/09/2013

Az 1-1-et egy percig tudták tartani, Blaszczykowski rögtön visszaszerezte a vezetést, a vége 5-1-es lengyel győzelem lett. A San Marinó-iaknak valószínűleg így is ez lesz a legemlékezetesebb meccsük a sorozatban, negyvenhárom kapott mellé már van egy rúgott góljuk is. Della Valle találatával Andorrát már felülmúltak, a magyar válogatott csoportjában utolsó csapat nyolc meccs után még mindig góltalan.

A San Marinó-i futball nagy napjait éli, a múlt héten az U21-es válogatott 1-0-re verte Walest, 2002 után sikerült a miniállam valamelyik csapatának.

Rovatok