Index Vakbarát Hírportál

Az ultrák fenyegetik a Kispest-tulajdonost

2013. szeptember 12., csütörtök 11:33

A Honvéd egyik ultracsoportja meglehetősen nehezményezi, hogy az UEFA-büntetés után – amelyet az európai szövetség a Vojvodina elleni Európa Liga-meccsen tapasztalt rasszista bekiabálások miatt hozott – George Hemingway bezáratta a kispesti ultrák otthonául szolgáló kanyarszektort.

Közleményt adtak ki, amelyben elmondták, a kétmeccses stadionbezárást kiváltó esemény nem is az ő szektorukból, hanem egy másik helyről hangzott el, vagyis onnan cigányozták a szerb futballklub játékosait és szurkolóit. Úgy vélik, a klubtulajdonos csak az alkalmat kereste, hogy „még egyszer belerúgjon a szurkolóiba”

Válaszul az ultrák összevagdosták Hemingway VIP-szektorban található helyét, és üzentek is a tulajnak. A közlemény végén meglehetősen agresszívan meg is fenyegették Hemingwayt:

„1. A mozgalom további intézkedésig megszünteti Hemingway Úr ülőhelyét a Bozsik Stadionban (V.I.P. szektor). – reméljük tetszik az új dizájn…

2. Hemingway Úr privát életére, klubigazgatói tevékenységére „szigorúbb biztonsági ellenőrzést” vezetünk be. Minden olyan megnyilvánulás, amely indokolatlanul sérti a szurkolók érdekeit azonnali, határozott intézkedést von maga után.”

Rovatok