Index Vakbarát Hírportál

Lampard: 100. az elhunyt mama emlékére

2013. szeptember 12., csütörtök 11:32

Frank Lampard kedden este illusztris társaság tagjává vált, ugyanis az Ukrajna elleni válogatott mérkőzésen századszor léphetett pályára az angol csapatban. Ez korábban csak 7 játékosnak adatott meg, köztük kettő olyannak, aki ott volt vele a pályán Kijevben. Az ünneplés nem volt felhőtlen, mert Lampardék 0-0-s döntetlent játszottak.

A Chelsea második számú csapatkapitánya 1999-ben, 21 évesen, még a West Ham United játékosaként mutatkozott be az angol válogatottban. Belgium ellen 2-1-re nyertek, az akkori keretből már csak ő aktív futballista. Első mérkőzésén olyanokkal lépett pályára, mint David Seaman, Gareth Southgate, Tony Adams, Alan Shearer. Első gólját 4 évvel később, Horvátország ellen szerezte egy barátságos találkozón.

Lampard a Chelsea-vel nyert egy-egy Bajnokok Ligáját, Európa Ligát, három angol bajnokságot, négy FA-Kupát, valamint két-két Ligakupát és angol szuperkupát, míg a West Hammel elhódították az Intertotó-kupát.

100 válogatott mérkőzése alatt 29 gólt szerzett, azonban komoly sikereket nem tudott elérni az angol csapattal, a 2004-es Eb-n és a 2006-os vb-n ott volt a negyeddöntőig jutó keretben, utóbbin büntetőt hibázott Portugália ellen a tizenegyespárbajban.

Lampard a cipőjére varrt „mum”, vagyis „anya” felirattal emlékezett 2008-ban elhunyt édesanyjára, meze elején pedig ott szerepelt, hogy századszor válogatott.

„A fő cél, hogy jó eredményt érjünk el, remélem, hogy a részese lehetek ennek. Nem tudnám kellően élvezni a századikat, ha nem megfelelő végeredmény lenne. Sosem álmodtam arról, hogy 100 válogatottság közelébe érek valaha is, de ennél fontosabb, hogy meglegyen a három pont” - nyilatkozta a mérkőzés előtt Lampard, aki nem érte el a célját teljesen, ugyanis gól nélküli döntetlent játszottak Ukrajnával.

Volt két olyan társa is volt a pályán, akik több válogatottsággal büszkélkedhetnek, hiszen Ashley Cole és Steven Gerrard is 105-ször szerepelt az angol nemzeti csapatban. Hármójukon kívül Billy Wright (105), Sir Bobby Charlton (106), Bobby Moore (108), David Beckham (115) és Peter Shilton (125) tagjai még a klubnak. Az aktív játékosok közül a 28 éves Wayne Rooney 84 válogatottsággal követi őket.

Frank Lampard

Anglia jelenleg vezeti a selejtezőcsoportját 16 ponttal, egy ponttal megelőzve Ukrajnát és Montenegrót, még két hazai mérkőzés vár rájuk, Montenegró és Lengyelország ellen. Ha kijutnak a 2014-es vb-re, Lampard szeretne ott lenni a keretben.

Rovatok