Index Vakbarát Hírportál

A kis Barca kitúrná piacáról a nagy Barcát

2013. szeptember 13., péntek 12:12

Barcelonából csakis egy lehet, legalábbis Ecuadorban, a guayaquili központú csapat azt szeretné, ha hazájában a spanyol csapat megkülönböztetett márkanévvel lenne jelen a piacon.

Arról fogalmunk sincs, hogy mekkora a brandértéke a teljes nevén Barcelona Sporting Clubnak nevezett csapatnak, de nehezen képzelhető, hogy a nevükkel visszaélve dobnának piacra mondjuk Messi-mezeket.

„A Barcelona-márkának Ecuadorban egyetlen és legitim tulajdonosa van, a Barcelona Sporting Club, és ezt nyilvántartásba is vette a Szellemi Tulajdonok Ecuadori Intézete. Köztudomású, hogy Ecuadorban a Barcelonát mindenki a Barcelona Sporting Clubbal azonosítja" – írták közleményükben az ecuadoriak, és szerintük a katalánoknak mindig meg kellene különböztetniük magukat náluk, valahogy így: „a spanyol Barcelona"

A guayaquili klub lépése már csak azért is érdekes, mert 1925-ben éppen a spanyol csapat tiszteletére vették fel ezt a nevet, és a címerük is kísértetiesen hasonlít az igazi Barcelonáéhoz. A mezszínük azonban eltér, bár korábban játszott a csapat vörös-kékben, de mivel pocsék eredményeket értek el, váltottak, és inkább sárga szín lett az uralkodó.

A BSC jelenleg a tizedik bajnokságban, de volt már fényesebb korszaka is, ő címvédő, és 14-szer nyerte már meg a bajnokságot.

A katalán Barca következő ellenfele a Dominikai Köztársaság Barcelonája lehet, az 1989-ben alakult klub is gránátvörös-kékben játszik, hazájukban nyilván az ő marketingértékük is óriási.

Rovatok