Index Vakbarát Hírportál

Cé-mesterhármas, hat Real-gól kezdésnek

2013. szeptember 17., kedd 23:10

Elképesztő ritmusban rajtolt a Bajnokok Ligája csoportköre. A 2013–2014-es idénye első játéknapján nyolc meccsen 30 gól esett. A Real Madrid hatot vágott, Cristiano Ronaldo háromszor talált be, de négyet lőtt a PSG és a Manchester United, háromgólos különbséggel nyert a Bayern München és a Manchester City is. 1998 óta nem volt ennyi gól a nyitónapon.

Az A csoportban nehezen indult be a Manchester United. Nem véletlenül érezték a meccs előtt is bukmékerek, hogy ez nem lesz egy sima hazai győzelem, aztán az lett. Wayne Rooney lett a meccs embere, nemcsak a két gólja és Valenciának adott ragyogó gólpassza miatt, hanem azért is, mert az angol válogatott csatár végre úgy játszik, mint az átigazolási hercehurca előtt. Ha egy kicsit jobban figyel, mesterhármasig is eljuthatott volna.

David Moyes edző is örülhetett, hiszen győzelemmel kezdett a legjobbak között, ráadásul elmondhatja magáról, hogy ugyanúgy indult karrierje a Bajnokok Ligájában, mint Sir Alex Fergusoné, aki az első BL-meccsén, 1994. szeptember 12-én ugyanígy 4-2-es győzelemmel mutatkozott be az Old Traffordon.

Man United vs Leverkusen 4:2 GOALS HIGHLIGHTS

A csoport másik meccsén a Real Sociedadnak nem sikerült a bravúr, a hazai pályán eddig kiválóan teljesítő baszk csapat 2-0-ra kapott ki az ukrán Sahtar Donyecktől, mindkétszer a brazil Alex Teixeira talált be, aki korábban a Chelsea-nek és a Juventusnak is gólt lőtt.

A Real Madridot pokoli hangulat fogadta a Galatasaray otthonában, és már a meccs elején komoly veszteség érte őket, a kapuba visszakerült Iker Casillas egy labdáért ugrott fel, amikor ütközött csapattársával, Sergio Ramosszal.

Néhány percet még a pályán töltött, de fájdalmai voltak, ezért Diego Lopez jött be a helyére a 15. percben. Casillas valószínűleg bordasérülést szenvedett, szerdán vizsgálják meg. A rutinos kapus hihetetlenül balszerencsés, az év elején is egy csapattársa, Arbeloa ütötte ki, akkor a kézfeje sérült, hetekre kidőlt, a szezon hátralévő részében már nem is fért be a kezdőbe. Kiesett a törököknél Drogba is, Pepével ütközött, vállsérülést szenvedett.

Casillas sérülése után a Galatasaray uralta a meccset, több helyzetük is volt, a másik oldalon viszont Isco kihasznált egy védelmi hibát, és megszerezte a vezetést a spanyoloknak. A második félidő elején megint fölényben voltak a hazaiak, de jött Benzema, aki megszerezte a második Real-gólt, ezután megrogyott a Galata. A folytatásban Cristano Ronaldo duplázott, az ő passzából Benzema lőtte az ötödiket, a hazaiak becsületgólja után még egyet rúgott a portugál, ezzel lett 6-1, a Real Madrid kiütéssel kezdte a BL-t.

Galatasaray 1 - 6 Real Madrid

A többnyire papírforma-eredmények mellett meglepetést keltett, hogy a Juventus nem tudta legyőzni az összes BL-résztvevő közül leggyengébben rajtoló dán bajnokot, az FC Köbenhavn ráadásul sokáig vezetni is tudott.

A C csoportban a francia PSG szenvedett az Olimpiakosz elleni meccs első félidejében, a görögöknél Weiss kétszer is a kapufát találta el, a vezetést mégis a PSG-hez nyáron igazolt Cavani szerezte meg, ez volt az egyetlen kapura lövésük a szünetig. Nem sokáig voltak előnyben, jött Weiss, aki zseniális szólógóllal egyenlített.

A második félidőben a csereként beállt Lavezzi két gólpasszt is adott szögletből, mindkettőt Motta fejelte a hazaiak kapujába. A hajrában Ibrahimovic tizenegyest rontott, Marquinhos viszont betalált, ezzel lett 4-1 a PSG-nek. Megyeri Balázs a kispadon nézte végig csapata vereségét. A csoport másik meccsén a Benfica simán nyert 2-0-ra az Anderlecht ellen.

Olympiakos vs PSG 1:4 GOALS HIGHLIGHTS

A Bayern München már az első pillanatoktól kezdve nekiesett a CSZKA Moszkvának és nem is volt kérdés, melyik csapat nyeri a meccset. A BL-címvédő úgy kezdett, hogy negyedóra alatt gyakorlatilag nem is volt a labda az oroszoknál. A bajorok könnyedén rámoltak be három gólt, egyetlen pillanatig sem forgott veszélyben a sima hazai győzelem.

Bayern vs CSKA 3:0 GOALS HIGHLIGHTS

A Viktoria Plzentől sokan meglepetést vártak, a csehek egy félidőn keresztül bírták. A második félidőre elfogyott a levegő és a City bedarálta ellenfelét.

Bajnokok Ligája, csoportkör, 1. forduló:

A csoport:
Manchester United (angol)-Bayer Leverkusen (német) 4-2 (1-0)
g: Rooney (22., 70.), van Persie (59.), Valencia (79.), illetve Rolfes (54.), Toprak (88.)

Real Sociedad (spanyol)-Sahtar Donyeck (ukrán) 0-2 (0-0)
g: Alex (65., 87.)

B csoport:
Galatasaray (török)-Real Madrid (spanyol) 1-6 (0-1)
g: Bülüt (84.), illetve Isco (33.), Benzema (54., 81.), Ronaldo (63., 66., 91.)

FC Köbenhavn (dán)-Juventus (olasz) 1-1 (1-0)
g: Jörgensen (15.), illetve Quagliarella (54.)

C csoport:
Benfica (portugál)-Anderlecht (belga) 2-0 (2-0)
g: Djuricsics (4.), Luisao (30.)

Olimpiakosz (görög) - Paris Saint-Germain (francia) 1-4 (1-1)
g: Weiss (25.), illetve Cavani (19.), Motta (68., 73.), Marquinhos (86.)

D csoport:
Bayern München (német)-CSZKA Moszkva (orosz) 3-0 (2-0)
g: Alaba (4.), Mandzukic (41.), Robben (68.)

Viktoria Plzen (cseh)-Manchester City (angol) 0-3 (0-0)
g: Dzeko (48.), Y. Touré (53.), Agüero (58.)

Rovatok