Index Vakbarát Hírportál

Casillast csapattársai teszik tönkre

2013. szeptember 18., szerda 13:49

A Real Madridban az év eleje óta tart a rutinos kapus, Iker Casillas pechsorozata, de kedden este – január 23. óta először – a kezdőben kapott helyet a Galatasaray elleni Bajnokok Ligája-meccsen.

A csapatkapitány nagy védésekkel kezdett, azonban hamar véget ért a meccse, egy labdáért ugrott fel, amikor csapattársával, Sergio Ramosszal ütközött, a védő a bordáit találta el.

Casillas még néhány percet a pályán töltött az ütközés után, kapott egy kötést is, de negyed óra után le kellett cserélni, Diego Lopez állt be a helyére, a csapat 6-1-re nyert. Az első vizsgálatok alapján nem zárható ki, hogy bordarepedése van, akár heteket is kihagyhat.

Sergio Ramos ( Real Madrid ) injures Iker Casillas vs Galatasaray

Carlo Ancelotti vezetőedző azt tervezte, hogy a 32 éves csapatkapitányt nevezi majd a Bajnokok Ligája-mérkőzéseken a kezdőbe, mert nemzetközi kupameccseken több rutinja van. A kapus azért is hihetetlenül balszerencsés, mert az év elején is csapattársa miatt sérült meg, a védő Arbeloa rúgta meg a kezét a Valencia elleni kupameccsen, mindketten a labdáért mentek.

Casillas akkor kézfejtörést szenvedett, heteket kellett kihagynia, amikor felépült, akkor sem került vissza a kezdőbe, José Mourinho a pótlására szerződtetett Diego Lopeznek adott bizalmat, hiába tüntettek a szurkolók és a csapattársak a mellőzött csapatkapitány mellett.

Casillas sérülése

A Galatasaray ellen megnyert meccs után Carlo Ancelotti azt mondta, játékosa megmutatta, milyen jó formában tud védeni, de nem volt szerencséje, most mindenki reménykedik abban, hogy gyorsan felépül.

Casillas nem haragudott Ramosra a történtek miatt, a repülőn egymás mellett ültek, még pózoltak is, a védő azt írta twitterén, semmiség a csapattárs sérülése, aki hamarosan úgyis visszatér.

Ha a kedd este kezdő kapusra mégis hosszabb kihagyás vár, nagyon nehéz helyzetbe kerülhet, hiszen ismét formába kell lendülnie, Lopez pedig folyamatosan játékban lesz. A válogatottnál egyelőre nincs bajban, hiába mellőzték a Realnál, Del Bosque kitartott mellette.

Rovatok