Index Vakbarát Hírportál

Szalai és az MLSZ cáfolja a szakítást

2013. szeptember 20., péntek 12:38

A válogatott csatár soha nem tett az Index.hu-n megjelent cikkben megfogalmazott kijelentést

– írja közleményében az Magyar Labdarúgó Szövetség, mert megírtuk, Szalait bűnbaknak tették a bukaresti vb-selejtező kudarcáért, és az észtek ellen nem léphetett pályára, így addig nem akar visszatérni a válogatottba, míg Egervári Sándor a szövetségi kapitány.

Forrásunk szerint Szalai így utazott vissza Németországba klubjához, a Schalke 04-hez, de „Szalai Ádám és Egervári Sándor egyaránt határozottan cáfolja a tárgyi tévedésektől sem mentes cikkben olvasható valótlan állítást, mely szerint a jövőben Szalai Ádám nem kíván együtt dolgozni az Egervári Sándor vezette stábbal a válogatottban”.

Ezek szerint „Szalai Ádám - ahogyan eddig is mindig - áll a válogatott és Egervári Sándor szövetségi kapitány rendelkezésére”.

A válogatott csatár „mélységesen felháborítónak tartja a hazai sportújságírásban ritkán tapasztalható, etikátlan eljárást”. Ezt amúgy Szalai cikkünk után telefonbeszélgetésünkben is hangsúlyozta.

Az MLSZ közleménye szerint Egervári Sándor a napokban telefonon egyeztetett a csatárral, „akinek gratulált bemutatkozásához a Bajnokok Ligájában, és elmondta, hogy számít rá az októberi selejtezőkön”.

Cikkünk azon részére is reflektál a szövetség, amelyben Egervári esetleges távozásáról írtunk, és szavaztattuk meg olvasóinkat, hogy szerintük szükség lenne-e új kapitányra (12.34-kor az állás: 11 ezer szavazat, hogy legyen új kapitány, 2000-rel szemben, aki Egervárit akarja továbbra is). Az MLSZ  azt írta, „senkivel nem folytat tárgyalásokat a szövetségi kapitányi posztról, hiszen a válogatottnak van szövetségi kapitánya".

Rovatok