Index Vakbarát Hírportál

Szalai nem jön többé Egervárihoz

2013. szeptember 20., péntek 09:30

Update: Cikkünk megjelenése után Szalai Ádám telefonon hívott minket, és követelte, hogy vegyük le a cikket, ellenkező esetre perrel fenyeget. Cáfolni azonban nem volt hajlandó. Német ügyvédjével jelenleg egyeztetünk.

Úgy tudjuk, végleg elmérgesedett a kapcsolat a magyar futballválogatott néhány tagja és a szövetségi kapitány között. Egervári Sándor és Szalai Ádám között az utolsó cseppet a pohárban a bukaresti román-magyar vb-selejtező jelentette. Egervári a megalázó vereség után Szalait tette meg bűnbaknak, így a négy nappal későbbi vb-selejtezőn Észtország ellen nem is nevezte a német Schalkéban játszó csatárt.

Szalai visszautazott Németországba, és kijelentette, addig nem is jön vissza a válogatottba, amíg Egervári a kapitány.

Hogy ez az időszak milyen hosszú lesz, arról megoszlanak a vélemények, de már nagyban megy a találgatás, hogy ki követheti Egervárit a kispadon.

Egervári döntései miatt először Huszti Szabolcs rúgta össze a port a kapitánnyal. A német Hannover (akkor még zenites) játékosa nem sokkal Egervári kinevezése után nyílt levélben támadta a kapitányt játékospolitikája miatt, majd kettejük üzengetésének az lett a vége, hogy Huszti lemondta a válogatottságot.

A napokban egy másik volt válogatott középpályás, Tőzsér Dániel is kifejezte a jelenlegi válogatott stábbal kapcsolatos ellenszenvét, mint mondta:

ha nem szívesen látnak, nem szívesen jövök, de nem is hívnak.

Egervári helyett legyen új kapitány?

  • 12856
    Legyen
  • 2349
    Ne legyen

Az Egervári-utódként eddig két név merült fel, Mészöly Gézáé, és a volt Videoton-edzőé, a portugál Paulo Sousáé. Hogy lesz-e új kapitány, az leghamarabb a vb-selejtezők után merülhet fel. A magyar válogatott jelenleg csoportjában a második, vb-pótselejtezőt érő helyen van, októberben két mérkőzés vár még rá.

Ön is szavazzon, legyen-e új kapitánya a magyar futballválogatottnak!

Rovatok