Index Vakbarát Hírportál

Egervári Otigbát figyeli, Holman meggyőzte

2013. szeptember 24., kedd 10:36

A magyar futballválogatott Hollandia és Andorra ellen sorsdöntő vb-selejtezőre készül, Egervári Sándor kapitány pedig több NB I.-es játékost, valamint légióst is szemmel tart, árulta el a Nemzeti Sportnak.

A szövetségi kapitány a Ferencváros–Újpest-rangadón Böde Dánielt, Gyömbér Gábort figyelte, és „megemlíteném Holman Dávid nevét is, aki fordulóról fordulóra bizonyítja tehetségét, egyértelműen lépeget előre. Elegáns játéka a régi nagy elődöket idézi, jó döntéseket hoz, mostanra nem csak az U21-es válogatottba verekedte be magát, de a mi figyelmünket is felkeltette" – mondta a lapnak Egervári. Az újpestiektől Balogh Balázs és Simon Krisztián teljesítményét dicsérte.

Beszélt a stabil kerettagokról is és a jövőről is. „Fontos, hogy Hajnal Tamás, Németh Krisztián vagy éppen Koman Vladimir újra rendszeresen játszik a klubjában, de azokat a fiatalembereket is figyeljük, akik az elkövetkezendő fél évben kerülhetnek oda a válogatotthoz".

Az Uralhoz kölcsönadott Koman Vladimir mindössze második meccsen van túl a szezonban, egy vereség és egy döntetlen a mérlege, csapata a tizenharmadik helyen áll az orosz ligában. Hajnal ugyan stabil kezdő a Bundesliga II-ben szereplő Ingolstadtban, de a csapat továbbra is az utolsó helyen áll a bajnokságban. Németh Krisztiánnak jó hétvégéje volt a holland Rodában, gólt rúgott és két gólpasszt is kiosztott, a csapat 3-3-mal zárt a Heerenveen ellen, melyben megint ott volt a védelemben a fiatal magyar védő, Kenneth Otigba.

Azt Egervári is észrevette, hogy a játékos hétről-hétre stabil embernek számít a holland bajnokságban negyedik klubban.

„A Hollandiában légióskodó Adorján Krisztián és Otigba Kenneth fejlődését egyaránt figyelemmel kísérjük, és említhetem Radó Andrást is, aki vezéregyénisége a Haladásnak" – beszélt a két légiósról és a Haladás-csatárról.

A védelem közepén bevethető Otigba eddig a Heerenven összes meccsén kezdő volt, Adorján három meccs alatt két gólig jutott a hatodik Groningenben, legutóbbi fordulóban góllal tért vissza eltiltása után.

A válogatott október 11-én játszik majd Hollandiában, ha ott kikap, valószínűleg minden esélye elszáll a továbbjutásra, négy nappal később pedig Andorra ellen jön az utolsó csoportmeccs.

Rovatok