Index Vakbarát Hírportál

El kellett felejtenie, ahogy kettétört a lába

2013. szeptember 24., kedd 19:37

Nyolc mérkőzésen hét gólnál jár Aaron Ramsey, aki a jelenleg listavezető Arsenal egyik legjobb játékosa a szezonban. A Fenerbahce elleni BL-selejtezőben három gólt vállalt, a hétvégén a Stoke City ellen is ő szerezte meg a vezetést csapatának.

Pedig nem őriz jó emlékeket a Stoke-ról, 2010 februárjában ugyanis Ryan Shawcross brutális belépője után kettétört a sípcsontja. A sérülés után több, mint egy évet kellett kihagynia, de 2011-ben sem találta a formáját.

BBC Match of the Day- Ramsey Leg Break Closer look

„Sok időbe telik, mire mentálisan is túlteszi magát ezen az ember. Tavaly karácsonykor éreztem először, hogy a legjobb formámhoz közel játszom, akkor éreztem, hogy újra van önbizalmam. Legalább egy év, de inkább több kell, hogy egy ilyen sérülésen túl legyen valaki. Hinni kell és keményen dolgozni, aztán egyszer csak hirtelen minden a helyére kerül és újra úgy megy, mint régen” - mondta a walesi a Sunderland elleni mérkőzés után.

A 22 éves középpályás nagyszerű hónapon van túl, a Fenerbahce elleni selejtezőn, Törökországban talált be először a szezonban, majd Londonban kettőt rúgott a törököknek és a Sunderland ellen is duplázott, a jó sorozatot pedig a Marseille és a Stoke City ellen is folytatta.

Arsenal Vs. Stoke City 3-1 All Goals & Highlights 22/9/213 Barclays Premier League

Özil is belejött

Két mérkőzésen már három gólpassznál jár az angol bajnokságban Mesut Özil, akit az átigazolási időszak utolsó napján, 50 millió euróért szerződtetett az Arsenal, ezzel a német közép-pályásé a legtöbb assziszt eddig idén a Premier Leauge-ben.

Ramsey az előző két idényben 91 meccsen mindössze ötször volt eredményes, idei teljesítménye még Arsene Wengert, az Arsenal vezetőedzőjét is meglepte. „Őszintén, sosem vártam volna tőle ennyi gólt. Mindig jól helyezkedett a tizenhatoson belül, de nem mindig jönnek a gólok. Nekem fontosabb, hogy hogyan játszik, és most nagyon megy neki. Remélem, hogy így is folytatja. Amikor megsérült, tudtam, hogy türelmesnek kell lennem vele. Még 20 éves sem volt, amikor eltört a lába, és szerencsére most már újra olyan, mintha nem is lett volna az a sérülés.”

Az Arsenal sorban hetedik tétmérkőzésén is nyert szombaton a Stoke City ellen, öt forduló után vezeti az angol bajnokságot.

Rovatok