Index Vakbarát Hírportál

Megmozdította a fejét a Fradi-hátvéd

2013. szeptember 30., hétfő 10:12

Az egész ország aggódik Akeem Adams miatt. A Ferencváros futballistája szerdán kapott szívinfarktust, azóta leállít a keringése, így műszívre kellett kapcsolni, az állapota stabilizálódott, de továbbra is válságosnak mondható.

A védőjátékos Adams először mozdult meg a tragédia óta, megmozdította a fejét és megszorította édesanyja kezét. Ezt a Wired868 trinidadi portálnak mondta el Dion Sosa, a játékos menedzsere.

„A testvére, Akini mesélte, hogy Akeem megszorította az édesanyja kezét és a fejét is megbiccentette, azaz az infarktus óta először mozdult meg. Az orvosok szerint ez elég nagyfokú   és reménytkeltő javulás. Sok idő és türelem kell. Várni kell, amíg egy kicsit megerősödik, különben a szívátültetés nagyon kockázatos lenne, bele is halhatna.”

A 22 éves játékos súlyos szívinfarktust szenvedett a múlt héten, társait még értesíteni tudta, akik próbálták menteni, míg a mentők kiérkeztek. Az állapota később válságosra fordult, mivel saját szíve nem tudta ellátni a keringést, így műszívre kapcsolták. Ez azt is jelenti, hogy minden bizonnyal szívátültetésre lesz szüksége, amelyhez először is megfelelő donort kell találni és Adamset olyan állapotba hozni, hogy sikerrel legyen túl a műtéten.

Rovatok