Index Vakbarát Hírportál

Egy csóró alázta az MU-sztárjait

2013. szeptember 30., hétfő 21:26

Megalázó vereséget szenvedett a hétvégén a Manchester United a West Bromwichtól a Premier League 6. fordulójában. Nem a hazai 2-1-s vereség volt vérlázító, sokkal inkább a United sztárjainak mutatott játéka. Több hazai szurkolóban most is felszalad a pumpa, ha visszagondol a szombati meccsre, de még inkább kiveri a biztosítékot, ha olvasták a Daily Mirror cikkét, amelyben a meccs egyik hőséről, Said Berahinóról írnak, aki a lap szerint közel 300-szor kevesebb pénzért futballozik, mint mondjuk Wayne Rooney.

A WBA 1-0-s vezetése után Rooney egyenlített, majd tíz perccel később jött a csereként beálló Berahino, aki pazar góllal eldöntötte a meccset. A találkozón sorsdöntő szerepet vállaló fiatalember jelenleg heti 850 fontért áll a West Brom alkalmazásában, szemben mondjuk Rooney 250 ezres gázsijával.

A Burundiban született, de angol U21-es válogatott csatár szerződése 2015-ben jár le és addig hasonló feltételek mellett kell teljesítenie a WBA-nál, pedig idén szenzációs idénye van. Korábban már az Arsenalnak is betalált a Ligakupában és ebben a sorozatban van egy mesterhármasa is, a Newport elleni meccsről.

A West Bromwich 1978 óta először nyert a Old Traffordon, nem volt véletlen az edző, Scott Clarke üzenete sem: „Ezt meg kell ünnepelnie minden játékosnak, mert lehet, hogy nagyobb győzelme már nem lesz az életben.”

Ami Berahinót illeti, egészen biztosan nem fog már sokáig aprópénzért játszani Gera Zoltán csapatában, az idei teljesítménye alapján már tárgyalnak vele, nem lesz nehéz felülmúlni a Premier League legpocsékabbul kereső játékosának fizetését. Ha mégsem sikerül megállapodni, akkor továbbállhat, kérője egészen biztosan lesz, nem ennyi pénzért.

Rovatok