Index Vakbarát Hírportál

Mourinho újra a régi, hisztizve kirohant

2013. október 1., kedd 12:30

José Mourinho magánszáma dobta fel a Bajnokok Ligája keddi játéknapjának felvezetését,  a Chelsea portugál edzője azért akadt ki egy újságíróra a Steaua Bukarest elleni meccs sajtótájékoztatóján, mert Kevin De Bruyne mellőzéséről kérdezték.

A tréner már a Real Madrid edzőjeként is háborúban állt a sajtóval, az idényben ez volt az első látványos kiborulása.

Lampard egyedül maradt az újságírókkal, úgyhogy elmondta, mennyire rosszul ment nekik a játék az első BL-meccsükön, amikor a Basel ellen égtek le otthon egy 2-1-es vereséggel. „Öt meccsünk van még, hogy helyrehozzuk a történteket, bízok a keretben. Fontos, hogy mindenki elfogadja az edzőnk elképzeléseit. Tisztelem Mourinhót, megmutatta már több klubnál is, hogy milyen jó edző".

Nemcsak a Bajnokok Ligája miatt van helyzet a Chelsea-nél, a klubnak a bajnokságban is döcögősen megy, igaz csak négy ponttal maradnak le a listavezető Arsenaltól. A Chelsea csoportjában a Schalke is pályára lép, az angolokat verő Baselhez mennek, Szalai Ádám a hétvégén csak csereként állt be német klubjában, tizenkét percet kapott, gólt nem lőtt.

A nap rangadóját az Arsenal és a Napoli játssza. Mindkét csapat győzelemmel kezdett, az olaszok a legutóbb BL-döntős Borussia Dortmundot verték, Arsene Wenger csapata idegenben 2-1-re nyert a Marseille ellen.

„Létfontosságú számunkra, hogy folytassuk a győzelmi sorozatunkat, és itthon is nyerni tudjunk, mert egy ilyen nehéz csoportot a hazai szereplés dönthet el" – vélte Wenger. A Napolinál Rafa Benitez azt emelte ki, hogy a hangulattal és a nagy nyomással is meg kell majd birkózniuk kedd este Londonban, az ellenfelük vezeti a bajnokságot, jó játékosokat igazolt.

A skót Celtic abban bízhat, hogy Messi sérülése miatt lehet esélye a Barcelona ellen a H csoportban, tavaly is összesorsolták őket, a glasgow-i klub meglepetésre otthon győzni tudott.

„Persze, hogy jó hír számunkra, hiszen ő a világ legjobb játékosa, de sajnálhatjuk is, mert mindig nagy esemény egy ilyen klasszist látni Glasgow-ban" – reménykedett a Celtic-edző Neil Lennon, aki azért hozzátette, Neymartól tartaniuk kell, igaz még nincs egy szinten a két futballista. 

Bajnokok Ligája, csoportkör, 2. forduló

E csoport:
FC Basel (svájci)-FC Schalke 04 (német) 20.45
Steaua Bucuresti (román)-Chelsea (angol) 20.45 
Az állás: 1. Schalke 04 3 pont (3-0), 2. FC Basel 3 (2-1), 3. Chelsea 0 (1-2), 4. Steaua Bucuresti 0 (0-3)

F csoport: 
Borussia Dortmund (német)-Olympique Marseille (francia) 20.45 
Arsenal (angol)-Napoli (olasz) 20.45
Az állás: 1. Arsenal és Napoli 3-3 (2-1), 3. Borussia Dortmund és Olympique Marseille 0-0 (1-2)

G csoport:
Zenit (orosz)-Austria Wien (osztrák) 18.00
FC Porto (portugál)-Atlético Madrid (spanyol) 20.45
Az állás: 1. Atlético Madrid 3 (3-1), 2. FC Porto 3 (1-0), 3. Austria Wien 0 (0-1), 4. Zenit 0 (1-3)

H csoport:
Ajax Amsterdam (holland)-AC Milan (olasz) 20.45
Celtic Glasgow (skót)-FC Barcelona (spanyol) 20.45
Az állás: 1. FC Barcelona 3 (4-0), 2. AC Milan 3 (2-0), 3. Celtic Glasgow 0 (0-2), 4. Ajax Amsterdam 0 (0-4)

Rovatok