Index Vakbarát Hírportál

Özil hihetetlen, miatta vagyunk jobbak

2013. október 2., szerda 14:25

Az Arsenal folytatta győzelmi sorozatát kedd este, most a Bajnokok Ligájában nyertek rangadót. Az olasz Napolit verték otthon 2-0-ra, a meccs embere Mesut Özil volt, gólt rúgott, gólpasszt adott.

A második gólt szerző Giroud odavolt a nyáron igazolt némettől. „A csapatnak jól megy, nagy sorozatban vagyunk, Mesut Özil pedig egészen hihetetlenül játszott. Könnyű megtalálni a labdával a pályán, én nagyon jól megértem vele magam, ő adta passzt a gólom előtt is. Mindig tudja, mit kell tennie. Ez még csak az első gólja volt, viszont már rengeteget tett a csapatért, amióta itt van, öt-hat asszisztott kiosztott. Rá volt szükségünk, hogy jobbak legyünk" - mondta a támadó a 2-0-ra megnyert meccs után.

Az Arsenal-edző Arsene Wenger is kiemelte a nagy nyári igazolást, azt mondta, szerencsések, hogy le tudtak csapni a volt realosra, aki nagyon hamar beilleszkedett a csapatba, ráadásul olyan időszakban csatlakozott, amikor a klubnak is jól megy, ez megkönnyítette a játékos dolgát.

A Napolit irányító Rafa Benitez szerint a két korán bekapott gól után már szörnyen nehéz helyzetben voltak, legalább a második félidőben már javult a teljesítményük.

Romániában nyert 4-0-ra a Chelsea a Steaua Bukarest otthonában, a keddi sajtótájékoztatóról kiviharzó José Mourinho a meccs után azt nyilatkozta, csapata idegenben is éretten és intellignensen tudott játszani, az eredménnyel is elégedett volt. A portugál a nyáron igazolt német Schürrlét emelte ki.

„Neki köszönhetően tudtuk kijátszani a hazaiak védelmét, a későbbiekben erre építettünk. Végig mi irányítottuk a meccset, rúgtunk négy gólt, de szerezhettünk volna ötöt vagy hatot is, mert jól játszottunk" - értékelt az edző. A Chelsea az első fordulóban otthon égett le a Basel ellen, nagyon kellett nekik a győzelem.

A Barcelona megszenvedett a győzelemért Glasgow-ban, a 60. perctől emberhátrányban játszó Celticet egy góllal verték, Messi sérülés miatt nem játszott. „Olyan nincs, hogy ő ne hiányozna. Vannak azonban meccsek, amikor össze kell szednünk magunkat, és meg kell mutatni, hogy tudunk nyerni. Ez történt a Celtic ellen" - foglalta össze a meccset a Barca-edző Gerardo Martino.

Bajnokok Ligája, csoportkör, 2. forduló

E csoport:
FC Basel (svájci)-Schalke 04 (német) 0-1 (0-0)
gól: Draxler (54.)

Steaua Bucuresti (román)-Chelsea (angol) 0-4 (0-2)
gól: Ramires (20., 55.), Georgievski (44., öngól), Lampard (90.)

A csoport állása: 1. Schalke 04 6 pont, 2. Chelsea 3 (5-2), 3. FC Basel 3 (2-2), 4. Steaua Bucuresti 0

F csoport: 
Borussia Dortmund (német)-Olympique Marseille (francia) 3-0 (1-0)
gól: Lewandowski (19., 80., utóbbit 11-esből), Reus (52.)

Arsenal (angol)-Napoli (olasz) 2-0 (2-0)
gól: Özil (8.), Giroud (15.)

A csoport állása: 1. Arsenal 6 pont, 2. Borussia Dortmund 3 (4-2), 3. Napoli 3 (2-3), 4. Olympique Marseille 0

G csoport:
FC Porto (portugál)-Atlético Madrid (spanyol) 1-2 (1-0)
gól: Martinez (16.), illetve Godin (58.), Turan (86.)

korábban:
Zenit (orosz)-Austria Wien (osztrák) 0-0
piros lap: Witsel (44., Zenit)

A csoport állása: 1. Atlético Madrid 6 pont, 2. FC Porto 3, 3. Austria Wien 1 (0-1), 4. Zenit 1 (1-3)

H csoport:
Ajax Amsterdam (holland)-AC Milan (olasz) 1-1 (0-0)
gól: Denswil (90.), illetve Balotelli (94., 11-esből)

Celtic Glasgow (skót)-FC Barcelona (spanyol) 0-1 (0-0)
gól: Fabregas (76.)
piros lap: Brown (59., Celtic Glasgow)

A csoport állása: 1. FC Barcelona 6 pont, 2. AC Milan 4, 3. Ajax Amsterdam 1, 4. Celtic Glasgow 0

Rovatok