Index Vakbarát Hírportál

Akkor a Pelé után kiszállunk a Puskáson

2013. október 3., csütörtök 11:49

Ha valóra válna az idén 150 éves Angol Futballszövetség (FA) fantáziametrótérképe, akkor a Pelé megálló után egyből a Puskás Ferencen szállhatnánk ki.

Az FA a szinte áttekinthetetlen londoni metrótérképet formálta futballbaráttá, a különböző vonalakon az angol futballra hatással lévő személyekről, egykori és mai futballistákról, edzőkről nevezték el a megállókat. David Beckham kétségtelenül a helyére került, születési helyén, Leytonstone-ban kapott állomást, míg például az arsenalos Jack Wilshere-é lett az Arsenal-megálló.

Az FA-metróhálozatra felkerültek olyan játékosok is, akik sohasem játszottak angol ligában, de mivel óriási hatással voltak a világ futballjára, nem maradhattak ki. Egyedüli magyarként Puskás is kapott egy állomást, a legendás 6:3-ról és későbbi gálameccsekről még az angolok is emlékezhetnek rá.

Puskás nem rossz vonal végállomása lett, a „világbajnokságok óriásai" járat megállói többek között olyanokról kapták a neveiket, mint Pelé, Gary Lineker, Franz Beckenbauer, Diego Maradona vagy Michel Platini.

Tavaly az olimpia idején is átkeresztelték a metrómegállókat, Puskás akkor a Wembley-t helyettesítette, de kapott állomást Egerszegi Krisztina, Kárpáti Rudolf, Darnyi Tamás, Gerevich Aladár és Takács Károly is.

Rovatok