Index Vakbarát Hírportál

Örökre kitiltottak két FTC-drukkert

2013. október 4., péntek 13:00

Az FTC örökre kitiltotta a stadionjából azokat a szurkolóit, akik az Újpest elleni rangadón horogkeresztes molinót feszítettek ki.

Kubatov Gábor, a zöld-fehér egyesület elnöke a pénteki sajtótájékoztatón videofelvétellel mutatta be, ahogy a két renitens drukker a szeptember 26-i összecsapáson egy horogkeresztes zászlót feszít ki nagyjából tíz másodpercre, szerinte annyira, hogy a fénykép elkészüljön. Az elnök hozzátette: nyilvánvaló provokáció történt.

Örökre kitiltottak két FTC-drukker

Példátlan dolog történt, a Fradi–Újpest-meccsen provokáció történt a Fradi ellen. Két ember 10 másodpercig felmutatott egy horogkeresztes zászlót, amit érdekes módon ez alatt a 10 másodperc alatt lefotóztak, és elküldték az MLSZ-nek, és kikerült az internetre. A Fradi azonnal feljelentést tett, nyilvánvaló volt, hogy ez szervezett akció a Fradi ellen. Beazonosítottuk a két személyt, elküldtük az ügyészségnek az adataikat, és életfogytig kitiltottuk őket a Ferencváros meccseiről. Egyébként nem bérletes, rendszeresen meccsre járó emberekről volt szó. A fotós személyét is ki akarjuk deríteni, hiszen nyilvánvaló összejátszásról van szó.

– mondta Kubatov Gábor, az ulloi129.hu-nak.

Az FTC elnöksége múlt héten jelentette be, hogy fél évre kitiltott a labdarúgócsapat hazai, illetve idegenbeli mérkőzéseiről hat szurkolót azok közül, akik az augusztus 17-én lejátszott, MTK elleni bajnokin az „In memoriam Csatáry László” molinóval a háborús bűntettekkel vádolt Csatáryra emlékeztek.

Azok közül, akik a meccsen a pályára rohantak, 13 embert azonosítottak a múlt hét közepéig.

Rovatok