Index Vakbarát Hírportál

20 mp után vezetett, kikapott a Milan

2013. október 6., vasárnap 23:13

Két nagy derbivel zárult az európai futballhétvége vasárnap este, Olaszországban a Juve fogadta a Milant, Franciaországban a Marseille a Paris Saint-Germaint.

Torinóban csak 20 másodpercet kellett várni a gólra, a mérkőzés első támadásából betalált a milanos Muntari. A Juve Pirlo szabadrúgásából negyedórán belül egyenlített, és onnét kezdve végképp uralta a meccset. Giovinco a 69.-ben, kevéssel beállása után fordított, majd öt perc múlva Mexést két gyors sárgával leküldte a bíró. (Már korábban meg kellett volna tennie, de Chiellini arcon ütését még elnézte neki.)

60 másodperc sem telt el, Pirlo szabadrúgása kipattant a lécről, Chiellini érkezett leghamarabb, és megszerezte a harmadik gólt. Úgy tűnt, eldőlt a meccs, csakhogy Muntari a 90.-ben egy megpattanó lövéssel szépített, így a négy perc hosszabbítás izgalmas lett. Zapata az utolsó pillanatokban fejjel egyenlíthetett volna, de a szögletből érkező labdát föléstukkolta.

A Juve két ponttal a Roma mögött második a bajnokságban, a Milan 12.

A franciáknál a PSG már a 30. percben emberhátrányba került, Mottát állították ki. A Marseille meg is szerezte a vezetést, szűk öt perc múlva André Ayew büntetőjével. A bajnok viszont nem adta fel, Maxwell a szünet előtt közvetlenül kiegyenlített, legjobb futballistabarátja, Zlatan Ibrahimovic pedig a 65.-ben büntetőből rúgta be a győztes gólt.

A PSG így 21 pontos, és a Monacóval azonos ponttal áll a tabella elején, a Marseille negyedik, lemaradni látszik.

Rovatok