Index Vakbarát Hírportál

A győzelemre kicsi az esély Hollandiában

2013. október 7., hétfő 16:38

Egervári Sándor szerint minimális esély van a győzelemre pénteken a világbajnoki selejtezőn, ugyanakkor ezzel meg kell próbálnia élni a csapatnak. 

„Számunkra csak a következő két meccsen maximálisan begyűjthető hat pont jelenthet biztos második helyet, persze a papírforma szerint Hollandiában a győzelemre kicsi az esély, de ezt szeretnénk megragadni" - nyilatkozta a telki edzőközpontban tartott sajtótájékoztatón a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya.

Bukarestben a románoktól elszenvedett 3-0-s vereségnél a játékosoknak egy gyűlölettel teli stadionban kellett helyt állniuk, az Amsterdam Arenában több mint ötvenezer futballszerető ember lesz, így minden játékosnak örömmel kell pályára lépnie. A csapat legutóbb 2011-ben játszott ebben a stadionban, akkor 5-3-as vereséget szenvedett.

„Sajnos általában elég sok gólt kapunk a hollandoktól, mindenképpen stabilizálni kell a védekezést, és a támadó harmadban minél többször kell megjelennünk, ha pedig a hátsó alakzatuk hibázik, azt ki kell használni" - mondta Egervári, akinek az utolsó pillanatban még változtatnia kellett a kereten, ugyanis Gulácsi Péternek eltört az ujja, így a kapus helyét Megyeri Balázs vette át.

Dzsudzsák Balázs jó hangulatban érkezett, a Dinamo Moszkvával a hétvégén 2-0-ra győztek a címvédő CSZKA Moszkva vendégeként. „Örülök, hogy végre megnyertünk egy rangadót, ugyanis az elmúlt időszakban elég sok pontot elhullajtottunk, abszolút jó erőben érzem magam és készen állok arra, hogy pénteken a pályán legyek".

Dzsudzsák 2008 és 2011 között a PSV Eindhovenben játszott, többször - közte a válogatottban is - emlékezetes gólt szerzett az Amsterdam Arenában. „Nagyon szép emlékeim vannak Hollandiáról és a stadionról egyaránt, remélem, pénteken is valami szép emlékkel térhetek majd haza" - mondta a szélső, de hozzátette, természetesen a holland válogatott a találkozó favoritja.

„A világ egyik legjobb csapata ellen játszunk majd, amely ellen lehet, hogy még az sem elég, ha mindenki a száz százalékot hozza. A szurkolók a románok elleni meccs után hiányolták belőlünk az akaratot és az alázatot, most azt mondom, ha az utolsó percig a szívünket, lelkünket kitesszük, akkor nem fognak csalódni bennünk. Az a minimum, hogy meg kell halnunk a pályán".

A holland Rodánál légióskodó Németh Krisztián megjegyezte, a hazai csapat várhatóan nem tartalékol majd, ugyanis a FIFA-világranglistán jelenleg csak a kilencedikek, és ahhoz, hogy a világbajnoki sorsolásnál kiemeltek legyenek, a legjobb nyolc között kell lenniük.

Szintén remek hetet zárt Szalai Ádám, a Schalke 04 támadója, aki duplázott, valamint egy büntetőt is kiharcolt szombaton az Augsburg elleni bajnokin. A csatár elmondta, természetesen jó lenne, ha a világbajnoki kvalifikációt már kiharcoló hollandok kísérleteznének egy kicsit, ez talán növelhetné a magyar csapat esélyeit, ennek ellenére természetesen a hazaiakat tartja a találkozó favoritjának.

A magyar válogatott két mérkőzéssel a selejtező zárása előtt a második helyen áll, egy ponttal előzi meg a román csapatot. Ezt akkor tarthatja meg biztosan, ha pénteken Amszterdamban, valamint négy nappal később Andorra ellen a Puskás Ferenc Stadionban is győz. Négy megszerzett ponttal szükség lenne arra, hogy a románok és a harmadik helyen álló törökök a következő két meccsükön legalább egyszer pontot veszítsenek.

Rovatok