Index Vakbarát Hírportál

Az MLSZ miatt is lesz kevesebb szurkoló a holland–magyaron

2013. október 8., kedd 17:45

A Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) elismerte, hogy kevés jegyet rendelt a pénteki holland–magyar világbajnoki selejtezőre, ezért is voltak kénytelenek magyar szurkolók a hazai szektorokba belépőt váltani.

A múlt héten már az Indexnek is több szurkoló jelezte, hogy jóval többen vennének belépőt a vb-selejtezőre, mint ahány jegyet értékesített az MLSZ. Volt, aki már az utazást és a szállást is leszervezte, csak éppen jegyet nem kapott már. A futballszövetség már a múlt héten lezárta az árusítást, közlése szerint 770 belépőt adott el.

Az MLSZ a protokoll szerint ötezer jegyet is igényelhetett volna, de a korábbi tapasztalatok alapján feleslegesnek ítélte, hogy ennyit kérjen.

„40 nappal a mérkőzés előtt indult el a jegyek magyarországi értékesítése. Ezt a mennyiséget 30 nappal a mérkőzés előtt módosíthatta utoljára az MLSZ, akkor is csak az eredetileg igényelt mennyiség tíz százalékával. A bukaresti mérkőzés tapasztalatai – 5000 jegyet rendelt az MLSZ, végül kevesebb mint a fele fogyott el –, valamint az első időszak igen visszafogott fogyásai alapján – az első két hétben 82 darab jegy talált gazdára – 770 jegyet rendeltünk, ami nagyságrendileg megfelel a korábbi holland meccsek jegyszámainak.

Utólag belátjuk, hogy ez kevésnek bizonyult, de a szövetségek közötti megállapodás alapján nyolc nappal a mérkőzés előtt a magyar szövetség már nem értékesíthet jegyet. Az előre megrendelt, de nem értékesített jegyeket az MLSZ-nek mindenképpen ki kell fizetni a holland szövetség felé. Mivel az Amsterdam ArenA-ban a legolcsóbb jegy is 8.000 Ft, így ez ötszáz el nem kelt jegy esetében legalább 4.000.000 Ft-os tétel lett volna." – indokolt az MLSZ az nso.hu-nak.

A meccsre már több mint 50 ezer jegyet adtak el, a magyar szurkolók már csak a holland értékesítési felületeken, például itt, juthatnak belépőhőz.

Rovatok