Index Vakbarát Hírportál

Rooney beleszállt Fergusonba

2013. október 10., csütörtök 13:12

A nyár egyik legtovább húzódó átigazolási sztorija az angol válogatott Wayne Rooney-é volt, sokáig nem lehetett tudni, hogy a kiközösített csatár marad-e Manchester Unitednél.

Aztán Alex Ferguson a múlt szezon végén visszavonult Unitedtől, azóta David Moyes edzi a csapatot, de Rooney nehezen felejti, hogy előző edzője játékrendszere miatt szenvedett.

„A klubnál mindenki jól tudta, hogy milyen poszton akartam játszani, ezért is voltam annyira csalódott. A középpályán kellett futballoznom, ezt pedig nem akartam. Így jutottam el oda, hogy azt gondoltam, a pályafutásomon érdekében önzőnek kell lennem"

- idézte fel a támadó frusztrációit a múlt szezonnal kapcsolatban az angol Guardiannak, egy ideig arról is szó volt, hogy a Chelsea-hez igazol. Azt is megjegyezte, bár nem ment neki rosszul a játék a középpályán, de egyfolytában úgy érezte, megérdemelte volna, hogy a rendes helyén futballozhasson.

Ferguson egyébként nem hagyta el a Manchester Unitedet, a klub igazgatóként és nagykövetként továbbra is a alkalmazza, utódjával, Moyesszal viszont nagyon elégedett a csatár.

„Megérkezett David Moyes, felrakott a támadósorba, azóta élvezem a játékot. Nem mondom, hogy nem lennék hajlandó a középpályán futballozni, ahogy tettem azt az utóbbi meccsünk végén, mert mindig az az elsődleges, hogy a csapatnak segítsek. Talán ha már idősebb leszek, a lábaim sem bírják annyira, akkor a középpályán fogok futballozni" - nyilatkozta.

Rooney azt is kijelentette, a nyáron újra megtalálta a helyét a Manchester Unitednél, megnyugodott. Az idényben eddig három gólnál jár, ugyanannyit rúgott, mint Van Persie.

Rovatok