Index Vakbarát Hírportál

Támadás nélkül próbáltuk verni Ausztriát

2013. október 10., csütörtök 20:57 | aznap frissítve

Harmadik meccsén elszenvedte első vereségét az Európa-bajnoki selejtezősorozatban a magyar U21-es labdarúgó-válogatott, amely csütörtökön 2-0-ra kapott ki Ausztriától Győrben.

A magyarok, akik korábban legyőzték az albánokat és a bosnyákokat, lényegében veszélyes helyzetet nem tudtak kialakítani a 92. percig.

A hazai bajnokságban csapataikban meghatározónak számító játékosok – Radó, Kleinheisler, Holman, Szolnoki, Vécsei - ártalmatlanok voltak, csakúgy, mint a Groningenből hazatérő Adorján. Helyenként még az akarat sem látszódott az arcokon.

"Tudtuk, hogy mit játszik az ellenfél, nem ért bennünket semmi váratlanul. Kicsit az volt inkább a váratlan, ahogy mi játszottunk. Azt gondolom, hogy ennél mi többet tudunk. Hozzá kell tennem, hogy aki látta az előző mérkőzésünket a bosnyákok ellen és ezt is, akkor az láthatta, hogy nem vagyunk elég közel az emberekhez, és most is nagyon távol voltunk tőlük.

Azt gondolom, akartak a játékosok, de bután akartak. Nagyon görcsössé tette őket a kapott gól, ám ettől függetlenül, az alapelveinket rúgtuk fel a mérkőzésen. A lelkesedésünk miatt csináltunk buta hibákat. Technikai hibát lehet véteni, ám az elvi hibákat ki kell küszöbölnünk. Az első félidőben tele voltunk elvi hibákkal, a második játékrészben kicsit mentesebb volt ilyen szempontból a játékunk, de nem elég" - mondta Róth Antal szövetségi kapitány a sporttévének.

A spanyolok és az osztrákok mögött a harmadik helyen állnak a csoportjukban. Róth Antal együttese hétfőn Spanyolország vendége lesz.
A tíz csoportból a győztesek mellett a négy legjobb második jut tovább.

U21-es Eb-selejtező:
Magyarország-Ausztria 0-2 (0-1)

Rovatok