Index Vakbarát Hírportál

Magához tért a kómából a Fradi-hátvéd

2013. október 11., péntek 08:44

Néhány nappal bal alsó végtagjának amputálása után levették a lélegeztetőgépről, és felébresztették Akeem Adamst, írja a Blikk.

A Ferencváros 22 éves trinidadi hátvédjének laboreredményei, intenzíves paraméterei ugrásszerűen javultak, láza is lement, így úgy döntöttek, felébresztik és megpróbálják leszoktatni a lélegeztetőgépről.

„Adams állapota javult annyit, hogy megtegyük ezt a lépést csütörtökön dél körül – árulta el dr. Szelid Zsolt, a Semmelweis Egyetem Kardiológiai Központjának munkatársa, az FTC orvosi stábjának tagja. - Újabb lépést tettünk előre, de változatlanul súlyos az állapota. Keringése stabil, de azt továbbra is műszív tartja fent. Még mindig az a cél, hogy el tudjuk őt vinni egy esetleges szív­transzplantációig."

Adams végre üdvözölhette családját. Édesanyja, Ancilla és öccse, Akini már közel két hete Budapesten van, és minden nap látogatják. „Akeem édesanyja pozitív személyiség, fontos, hogy most a fia mellett lehessen. Boldogok, hogy látják egymást, ugyanakkor ezek nehéz pillanatok, hiszen Adams most szembesül azzal, mi történt vele az elmúlt hetekben, amíg mélyaltatásban volt. Ha szükséges, pszichológus is foglalkozik majd vele, ám most a szeretteire van szüksége."

„Az elkövetkező 24-48 óra dönti el, hogy tüdeje, izmai bírják-e az új állapotot – mondta Szelid. – Ám ha hét végéig nem lép fel komplikáció, talán lesz ok az optimizmusra."

Adams súlyos infarktuson esett át szeptember 25-én budapesti otthonában, azóta mesterséges kómában feküdt. Állapota folyamatosan súlyos, életveszélyes volt, az életéért küzdő orvoscsoport hétfőn úgy döntött, hogy a fertőzéses góccá váló bal lábát el kell távolítani.

Rovatok