Index Vakbarát Hírportál

Így látta a világ az 1-8-at

2013. október 12., szombat 11:13

A holland sajtót inkább az érdekelte a 8-1-es győzelem után, hogy Van Persie megelőzte Kluivertet a holland válogatott góllövőlistáján, de azért írtak a magyar válogatott történelmi vereségéről is.

„Magyarországot nem lehet összehasonlítani a világ egyik legjobb csapatával, de így is öröm volt nézni, ahogy válogatottunk szétszedi a világranglista harmincadik helyezettjét" - értékelt a Voolkskrant, amely a többi laphoz hasonlóan a mesterhármast szerző Van Persie-t emelte ki.

A Voetball International a mieink esélyeit is boncolgatta. „A meccs előtt Magyarország abban reménykedett, hogy meglepi a hazaiakat, de Egervári Sándor csapatának esélye sem volt Hollandia ellen. A magyarok a negyedik helyre csúsztak vissza, és abban reménykedhetnek, hogy Észtország megveri Romániát, a törökök pedig kikapnak a hollandoktól."

A Voetballzone arról írt, hogy Van Persie-ék túlságosan erős ellenfélnek bizonyultak a magyaroknak, a vége pedig rekordgyőzelem lett.

A Telegraaf „Góleső az Oranjétől" címmel ír a péntek esti nagy győzelemről, és kiemelik, hogy a nagyarányú győzelemmel bebiztosították a nyolcadik helyüket a világranglistán, ami a kiemelés miatt lehet fontos. Az RTLNieuws szerint a holland válogatott egyszerűen eltiporta a magyarokat a 8-1-gyel.

A holland sajtó mellett a FIFA honlapja is foglalkozott Egervári válogatottjának megalázó vereségével. „A hollandok már kijutottak a világbajnokságra, ám ez sem fogta vissza őket attól, hogy kiüssék a magyarokat 8-1-re Amszterdamban. A magyarok másodikként kezdtek, aztán megsebezve a negyedik helyre csúsztak vissza csoportjukban."

A Goal.com ironikusan holland ámokfutásnak nevezte az amszterdami meccset, ahol egy zseniálisan játszó Van Persie-ről szólt az este.

Rovatok