Index Vakbarát Hírportál

MLSZ: Egervári elherdálta az esélyt

2013. október 13., vasárnap 12:37

A magyar válogatott hollandok elleni 1-8-as veresége után az MLSZ azért fogadta el Egervári Sándor szövetségi kapitány lemondását, mert a két sorsdöntő meccsen kudarcot vallott a csapat.

A szövetségtől Vági Márton főtitkár nyilatkozott a Nemzeti Sportnak. „Az utóbbi két sorsdöntő találkozónkon, Bukarestben és Amszterdamban a játékosok Egervári Sándorral közösen nem tudták elérni a kitűzött célt. Matematikai esélyünk ugyan van még a pótselejtezős hely elérésére, de ennek a két találkozónak a szellemében el kellett fogadunk a lemondást. Egervári Sándor és a keret elherdálta az esélyt, amelyet előtte hat-hét fordulón át előkészített magának" - nyilatkozta Vági a lapnak.

Egervári még nem döntött ele, hogy kimegy-e a keddi, Andorra elleni selejtezőre, az MLSZ felé még annyi kötelezettsége maradt, hogy leadja éves értékelését, az utolsó meccsen Csábi József irányít.

A magyar válogatottnak a Hollandia elleni történelmi vereség után még mindig maradt minimális esélye a második, pótselejtezőt érő helyre. Ehhez a románoknak ki kell kapniuk otthon az észtektől, a hollandoknak pedig meg kell verniük idegenben a törököket, miközben Dzsudzsákék itthon nyernek Andorra ellen.

Rovatok