Index Vakbarát Hírportál

Hullanak az európai kapitányok

2013. október 16., szerda 15:47

Egervári Sándor nyitotta a világbajnoki selejtezők végén munka nélkül maradt szövetségi kapitányok sorát még pénteken, Amszterdamban, amikor a hollandok elleni 8-1-es vereség után lemondott. Szerdán két másik kollégája távozott .

A horvátoknál Igor Štimac maga ajánlotta fel a lemondását, míg a lengyelek menesztették Waldemar Fornalikot. Lengyelország vereséggel fejezte be a selejtezőt, Angliától kaptak ki 2-0-ra, a csoportban a negyedik helyen zártak, egyedül Moldovát és San Marinót tudták megelőzni.

A horvátoknál Štimac annak ellenére ajánlotta fel lemondását, hogy a válogatott bejutott a pótselejtezőbe. A csapatot 2012 júliusa óta irányító szakvezető a csapaton belüli rossz hangulatra hivatkozott, de megjegyezte, ha változatlanul megbíznak benne, akkor folytatja a munkát 2014-ig érvényes szerződése értelmében.

A Horvát Labdarúgó Szövetség (HNS) nem sokkal később meg is nevezte utódját, a munkát az eddig az U21-es válogatottat irányító Niko Kovač veszi át, aki testvérével, Roberttel együtt irányíthatja majd a csapatot. "Nehéz döntést kellett meghoznom, hiszen Igorral együtt játszottunk a válogatottban, de nagyon fontos, hogy megőrizzük a horvát csapat jó hírnevét" - mondta Davor Šuker, a HNS elnöke.

A horvátok úgy érték el a belgák mögötti második helyet, hogy az utolsó négy vb-selejtezőn csupán egy pontot szereztek. Legutóbb kedden, Skóciában kaptak ki 2-0-ra. A hétfői pótselejtezős sorsolást kiemelt helyről várhatják majd.

Rovatok