Index Vakbarát Hírportál

Adams fel sem fogta, hogy levágták a lábát

2013. október 17., csütörtök 10:32

A Ferencváros trinidadi légiósa szeptember 25-én esett át egy súlyos szívinfarktuson, többször műtötték, még mindig életveszélyben van, alszik, lélegeztetőgépen tartják. A mélyaltatásból már felébresztették, de Akeem Adams még nincs tisztában vele, hogy amputálták a bal lábát, írja az nso.hu.

„Adams továbbra is lélegeztetőgépen van, nem tudja tartósan fenntartani saját légzését. Az izomzata túlságosan legyengült ahhoz, hogy magától lélegezzen – mondta Szelid Zsolt kardiológus. – A keringése stabil, a lábamputáció utókezelése folyik, további kezelések várnak rá."

Az amputáció elkerülhetetlen volt. „Szövetelhalás bármilyen szervnél történhet. A lába volt a legsérülékenyebb szerve, hiszen labdarúgóként az kapja a legnagyobb terhelést, így az kapta a legnagyobb pofont az infarktusnál. A kemény edzésmunkával összefügg, hatalmas combizomzata van, keringésleállás esetén, amikor minden sejt kívánja az oxigént, ez hatalmas pofon. Minden szervének nagy pofon volt, de a lába sínylette meg leginkább. A nagy számok törvénye miatt a labdarúgóknál a legsűrűbb a hirtelen szívhalál, ezt űzik a legtöbben, ráadásul intenzív sport."

Adams négy évvel idősebb testvére, Akini, aki édesanyjukkal repült Budapestre, hogy az öccse mellett legyen, közben a Ferencváros edzéseit látogatja. A 26 éves kapus odahaza a Point Fortin Civic FC-ben véd, most a szintentartás miatt látogatja a csapat edzéseit, írja a Blikk.

„Klubunk mindenben támogatja Akeemot és családját, egyértelmű volt, hogy edzéslehetőséget biztosítunk Akininek budapesti tartózkodása alatt, leigazolni nem fogjuk" - mondták a Fradinál.

Rovatok