Index Vakbarát Hírportál

Etessétek a majmot, mutatott a játékosra

2013. október 18., péntek 10:38

Rasszizmussal vádolják Roy Hodgson szövetségi kapitányt, mert az Anglia– Lengyelország világbajnoki selejtező szünetében egy NASA-s poénnal vázolta fel a taktikát.

„Etessétek a majmot" – mondta a kapitány. A majom jelen esetben a fekete Andros Townsend volt. Hodgson egyszerűen csak azt próbálta kifejezni, hogy minél több labdát adjanak a szélsőnek. Eszében sem volt megsérteni a játékost.

Az efféle majmozás az 1960-as, 1970-es években született. Az akkoriban elterjedt vicc szerint a NASA a majmok után végre embert is küldött az űrbe, de először csak egy majommal együtt. A viccben a majom végez el minden technikai és tudományos munkát, mire az űrhajós kétségbe esve hívja a bázist, hogy akkor neki mi is lenne a feladata. „Negyedóránként etesse meg a majmot" – jött a válasz.

Ezzel a történettel Townsend is tisztában lehetett, mert ő is azt mondta, nem volt semmi sértő Hodgson szavaiban, aki azért a nyilvánosság előtt elnézést kért a játékostól.

Hodgson teljesen kiakadt, nem érti, miért erről az ügyről beszélnek, mikor győztek és kijutottak a 2014-es világbajnokságra. A kapitányt az Angol Futballszövetség is védelmébe vette.

Rovatok