Index Vakbarát Hírportál

A német fantomgólon röhög a fél világ

2013. október 19., szombat 08:48

A Bundesliga 9. fordulójában a Bayer Leverkusen 2-1-re győzte a Hoffenheimet idegenben. A második vendéggól, ami nem is volt az, ismét bizonyította, hogy szükség van olyan technológiára, ami kizárja az emberi tévedéseket. Ami péntek este Hoffenheimben történt, az óriási tévedés volt.

A 70. percben balról végzett el szögletet a Leverkusen, Gonzalo Castro adta be, Stefan Kiessling nagyszerűen érkezett, jól fejelt, de nem elég pontosan. A fejes pár centivel elkerülte a kaput, az oldalhálót rezgette meg, de a labda mégsem a reklámtáblákról pattant vissza, hanem a lyukas háló hátsó részén a kapuba csúszott.

Phantom Goal! Stefan Kießling (Bayer Leverkusen) 2-0 v Hoffenheim

Az ősszel vb-selejtezőkön, BL-meccseken is bíráskodó Felix Byrch gólt ítélt, pedig a felvételen tisztán kivehetően és jól látszik, hogy a fejes után még Kiessling is bosszúsan fogja a fejét az elhibázott lehetőség miatt.

A bíró ennek ellenére megadta, a Hoffenheim még a 88. percben szépített, de éppen a szabálytalan gól miatt 2-1-re kikapott a Bundesliga 9. fordulójának pénteki nyitómeccsén.

Kiessling a Facebookon sajnálkozott utólag. Meccs közben nem látta tisztán, de a visszajátszások alapján tudja, hogy nem volt szabályos a gól, és így a győzelem sem az igazi.

Rovatok