Index Vakbarát Hírportál

Vicc, ha nem játsszák újra a fantomgólos meccset

2013. október 20., vasárnap 17:44

A Bundesliga kilencedik fordulójának pénteki játéknapján a Leverkusen hatalmas bírói tévedés révén tudta kettőre növelni előnyét a Hoffenheim otthonában. Kiessling fejese a lyukas háló hátsó részén került a kapuba a reklámtábláról, Felix Byrch azonban mégis gólt ítélt, ezért a Hoffenheim hivatalosan is megóvja a mérkőzést, és annak újrajátszását kérik a Bundesligától.

Phantom Goal! Stefan Kießling (Bayer Leverkusen) 2-0 v Hoffenheim

A Hoffenheim vezetőedzője, Markus Gisdol szerint a sportszerűség jegyében újra kell játszani a találkozót. „Meggyőződésem, hogy így lesz, ha bármi más történik, az vicc.”

Ugyanakkor a Leverkusen sportigazgatója, Rudi Völler szerint csak az utolsó 22 percet kellene lejátszani, az akkori, 1-0-s állásról. „Nem szabad elfelejteni, hogy az esetet megelőző 70 perc szabályosan zajlott. Olaszországban és Spanyolországban volt már ilyenre példa, hogy csak folytatták a találkozót. Ez a legtisztább megoldás.”

Völler felvetésével azonban van egy probléma: a Német Labdarúgó Szövetség (DFB) szabályzata ezt nem engedélyezi, csak az újrajátszást, már amennyiben úgy találják, hogy erre szükség van.

A DFB döntésére legalább két hetet kell várni, ám a Hoffenheim számára reményt adhat, hogy az 1993-94-es Bundesliga-idény 32. fordulójában Thomas Helmer, a Bayern München játékosa hasonló módon szerzett gólt a Nürnberg ellen, azt a mérkőzést pedig újrajátszották, igaz, a Nürnberg az eredeti 2-1-es vereség helyett 5-0-s zakót kapott a Bayerntől.

A pénteki mérkőzésen bíráskodó Felix Byrch kedden, a Milan-Barcelona Bajnokok Ligája mérkőzésen fúj legközelebb.

Rovatok