Index Vakbarát Hírportál

Nem Fergusontól, a ManUtd-től féltek

2013. október 20., vasárnap 16:31

Szombaton újabb pontokat vesztett a Manchester United, amely a Southamptonnal zárt 1-1-es döntetlenre az Old Traffordon. Ezzel David Moyes csapata továbbra is csak a nyolcadik a bajnokságban, nyolc forduló alatt csak 11 pontot gyűjtöttek és hazai közönséget sem szolgálták ki túlzottan, hiszen csak egy mérkőzést nyertek Manchesterben, a Crystal Palace ellen.

Utoljára hat éve fordult elő olyan, hogy két egymást utáni hazai meccséből egyet sem nyert meg a United (legutóbb kikaptak a West Bromwich Albiontól), így ismét felélénkültek a David Moyest kritizáló hangok, a skót edző szerint azonban nem Sir Alex Ferguson hiánya a probléma.

„Sir Alex Ferguson nagyszerű múlttal bír és a tapasztalata minden csapatra hatással van, amelyet irányít, de az ellenfél a pályán lévő játékosoktól fél, nem az edzőtől” – nyilatkozta Moyes a mérkőzés után. „Csalódott vagyok, mert szerettük volna jól zárni ezt a meccset és ez nem sikerült. Több lehetőségünk is volt, hogy eldöntsük a találkozót, csalódás volt, hogy ilyen késői gól miatt nem nyertünk” – utalt Lallana 89. percben szerzett találatára.

A Unitedet 26 éven át irányító Ferguson szerint azonban továbbra is minden rendben van a manchesteri csapatnál. „Mindegy, hogy a Likagkupát, az FA Kupát, a bajnokságot vagy a Bajnokok Ligáját nyeri meg, persze van fontossági sorrend közöttük, de már annak is örülnék, ha az elsőt megszerezné. Az a legfontosabb, hogy se többet, se kevesebbet ne akarjon tenni, csak hozza azt a szintet, ami megvolt a klubnál az elmúlt húsz-egynéhány évben. Minden csapatnak szüksége van egy kis szerencsére, reméljük, lassan neki is lesz.”

A hajrában pontot mentő Southampton vezetőedzője, Mauricio Pochettino is elismerte, furcsa hely az Old Trafford Ferguson nélkül, valamint hogy Moyesnak nehéz lehet a nagy előd árnyékában dolgoznia, de idővel ő is olyan sikeres lesz.

Rovatok