Index Vakbarát Hírportál

Füstbombával dobták nyakon a partjelzőt

2013. október 21., hétfő 15:24

A görögtüzek és füstbombák nem ismeretlen kellékek a futballstadionokban, de inkább olasz és török bajnokikon megszokottak, mint a Premier League-ben. Az pedig végképp szokatlan az angol bajnokságban manapság, hogy a füstbomba a pályán kössön ki, főleg a partjelző tarkójának érintésével.

A Villa Parkban az Aston Villa és a Tottenham mérkőzésén Andros Townsend szerezte meg a vendégeknek a vezetést a 31. percben, nem sokkal később pedig a nézőtéren az ünneplés közben meggyújtottak egy kék füstöt eregető gránátot, majd azt David Bryan partjelzőhöz vágták, akit a nyakán találtak el.

Linesman hit by smoke bomb thrown by Tottenham fan

Bryan megúszta az esetet nagyobb sérülés nélkül. Amíg megvizsgálták, és arra vártak a pályán, hogy oszoljon a füst, a vélt elkövetőket, egy 25 és egy 47 éves férfit le is tartóztattak a helyszínen tartózkodó rendőrök.

"Nem jó dolog ilyet látni. Eltalálták a partjelzőt is, ennek nincs helye a futballban. Őszintén remélem, hogy nem lesz több ilyen eset" - nyilatkozta a mérkőzés után Andre Villas-Boas, a Tottenham vezetőedzője. Az ügyben az Angol Labdarúgó Szövetség (FA) is vizsgálatot rendelt el.

"Elfogadhatatlannak tartjuk az estet. Megvárjuk a hivatalos jelentést a mérkőzésről, utána beszélünk csak a két egyesülettel. Az ilyen incidensek rávilágítanak, milyen veszélyesek a pirotechnikai termékek egy futballstadionban."

Májusban egy 15 éves fiú tüdeje károsodott a Wigan-Aston Villa mérkőzésen egy füstbomba miatt, de rajta kívül két fiatal nő is ellátásra szorult akkor.

Rovatok