Index Vakbarát Hírportál

Szalaiék égtek, rangadót nyert a Dortmund

2013. október 22., kedd 22:59

A Bajnokok Ligája csoportkörének harmadik fordulójában a Milan és a Barca nem bírt egymással, a Napoli és a Borussia Dortmund fontos idegenbeli győzelmet szerzett.

A nap rangadóját a Milan és a Barcelona játszotta, a Balotelli nélkül kezdő olaszok jobban nyitottak. A kilencedik percben egy katalán védelmi megingás után Robinho fejezett be szépen egy támadást, megvolt a vezetés. A vendég Barcelona negyedórával később egyenlített, Messi került helyzetbe, úgy tűnt, túl sokáig vár, de aztán laposan a hazaiak kapujába lőtt. 

A második félidőben nagy volt a küzdelem, volt a Barcelonának egy erősebb periódusa, amikor fölényben játszott, a másik oldalon Adriano került ziccerbe. Végül maradt az 1-1, ezzel a Barca járt jobban, tartják első helyüket a csoportban.

Ac Milan Vs Barcelona 1-1 2013 Goals & Highlights (22-10-2013) (Robinho,Lionel Messi)

A másik meccsen a Celtic otthon győzött a holland Ajax ellen 2-1-re. 

A magyar válogatott Szalai Ádám nélkül kezdett a Schalke otthon a Chelsea ellen, a vendégeknél Fernando Torres már az ötödik percben megszerezte a vezetést. Szalai 0-2-nél állt be, gólt rúgni nem tudott, a végeredményt a chelsea-s Hazard állította be, 3-0-ra nyertek az angolok.

Schalke vs Chelsea 0.3 GOALS HIGHLIGHTS

A csoport másik meccsén a Steaua Bukarest otthon ikszelt a Basel ellen, 1-1 lett a végeredmény.

A nap másik rangadóján a szezonban eddig remekül teljesítő Arsenal és a Borussia Dortmund találkozott. A legutóbb BL-döntős németeknek Mhitarjan az első kapura lövésből megszerezte a vezetést, még a félidő hajrájában Giroud egyenlített.

Arsenal vs Dortmund 1:2 All Goals & Full Match Highlights 22/10/2013

A meccs viszont nem maradt iksz, Lewandowski a 82. percében lőtt gólja győzelmet ért, a 2-1-gyel a Dortmund is hatpontos a csoportban, ahogy az Arsenal és a Napoli. Az olasz klub idegenben verte a Marseille-t, ott is 2-1 lett a vége.  

Marseille vs Napoli 1-2 GOALS HIGHLIGHTS

Az Atletico Madrid hamar eldöntötte a mérkőzést az osztrák Austria Wien ellen Bécsben, húsz perc után már kettővel vezettek Diego Costa duplájával, a vége sima 3-0-s győzelem lett, Costa lőtte a harmadikat is.

Austria v Atletico 0-3 GOALS HIGHLIGHTS

A csoportot is a spanyolok vezetik három győzelemmel, mögöttük az orosz Zenit a második néggyel, 1-0-ra verték a Portót, Kerzsakov talált be a 86. percben. 

Zenith vs FC Porto 1 - 0 Kerzhakov

Bajnokok Ligája, 3. forduló

E csoport:
Steaua Bucuresti (román)-FC Basel (svájci) 1-1 (0-0)
FC Schalke 04 (német)-Chelsea (angol) 0-3 (0-1)

F csoport:
Arsenal (angol)-Borussia Dortmund (német) 1-2 (1-1)
Olympique Marseille (francia)-Napoli (olasz) 1-2 (0-1)
G csoport:
FC Porto (portugál)-Zenit (orosz) 0-1 (0-0)
Austria Wien (osztrák)-Atlético Madrid (spanyol) 0-3 (0-2)
H csoport:
Celtic Glasgow (skót)-Ajax Amsterdam (holland) 2-1 (1-0)
AC Milan (olasz)-FC Barcelona (spanyol) 1-1 (1-1)

Rovatok