Index Vakbarát Hírportál

Mourinho a legerősebb ellen készül

2013. október 22., kedd 13:41

José Mourinho, a Chelsea edzője még nem kezdett számolgatni csoportjának állása miatt, noha még ő szerinte is a legerősebb ellenfelükhöz utaznak kedden. A Schalkéval találkoznak a Bajnokok Ligájában, kedden.

A Chelsea igen rosszul kezdte az idei Bajnokok Ligáját, hiszen otthon kikaptak a Baseltől, ám a Steaua otthonában már javítottak (másodikak).

A Schalkét irányító Jens Keller viszont nyíltan megmondta, hogy már a döntetlennel is elégedett lenne, hiszen számos kulcsjátékosa sérüléssel bajlódik, többek között Kevin-Prince Boateng, Jermaine Jones és Timo Hildebrand sem 100%-os, Marco Höger pedig biztosan nem játszhat. A magyar válogatott futballista, Szalai Ádám viszont akárcsak a hétvégén, most is a kezdőben lehet.

A válogatott csatár mellett más magyarok is lesznek a pályán, Kassai Viktor vezeti majd a mérkőzést Gelsenkirchenben.

A bíró egy másik keddi mérkőzésen, a Milan-Barcelonán is ismerős lehet majd, oda ugyanis a pénteken hatalmasat bakizó német Felix Brychet delegálták - ő adta meg a Leverkusennek azt a gólt, amelynél a labda hátulról, a háló egyik lyukán kereszült került kapuba.

Kitüntetett figyelem kíséri majd a munkáját, mint ahogy azt is, hogy Mario Balotelli és Lionel Messi vállalni tudják-e a játékot. A Milan csatára hétfőn már edzhetett, miután kihagyta az Udinese elleni bajnokit, míg Messi 20 percet kapott az Osasuna elleni, 0-0-val végződött mérkőzésen. A március óta BL-meccset nem játszó, de most visszatérő Puyol stabilitást hozhat a védelmükbe, de lehet, hogy a Barca már a szombati El Clasicóra gondolva tartalékolni fog.

A két csapat 2011 óta a negyedik párharcát vívja majd a BL-ben, ez idő alatt egyértelműen a katalán csapaté a jobb mérleg, hiszen mindössze egyszer kaptak ki, miközben háromszor nyertek két döntetlen mellett.

A játéknap rangadóját ismét a halálcsoportnak is nevezett F csoportban rendezik, az Arsenal a Dortmundot fogadja. Mindkét csapat gólerős, az Arsenalnál Angliában az idén csak a Manchester City lőtt többet, míg a Dortmund a Bundesligában jegyzi legtöbb találatot. Részben a két edző ezért is ért egyet abban, hogy rendkívül szoros és izgalmas mérkőzés lehet Londonban. „Nagyon jó a hangulat a csapatban, ezért játszunk ilyen jól, ezért küzdenek annyira, nagyon éhes a sikerre a keret" - mondta Arsene Wenger, aki elégedett lehet csapatával, hiszen a bajnokságban és a BL-csoportban is az élen állnak jelenleg.

Jürgen Klopp is beállt a sorba azok mögé, akik szerint Mesut Özil érkezése a fő oka annak, hogy az Arsenal ilyen jól játszik. Meglátása szerint a német irányító volt az utolsó hiányzó láncszem az angol csapatban, de a végeredményről apró dolgok döntenek majd. Ő azonban csak a lelátóról figyelheti a küzdelmet, ugyanis az Arsenal ellen még a Napoli elleni kiállítás után kapott eltiltását tölti.

Bajnokok Ligája, csoportkör, 3. forduló

E csoport:

Steaua Bucurest (román)-FC Basel (svájci) 20.45

Schalke 04 (német)-Chelsea (angol) 20.45 

Az állás: 1. Schalke 04 6 pont (4-0), 2. Chelsea 3 (5-2), 3. FC Basel 3 (2-2), 4. Steaua Bucuresti 0 (0-7)

F csoport: 

Arsenal (angol)-Borussia Dortmund (német) 20.45 

Olympique Marseille (francia)-Napoli (olasz) 20.45

Az állás: 1. Arsenal 6 (4-1), 2. Borussia Dortmund 3 (4-2), 3. Napoli 3 (2-3), 4. Olympique Marseille 0 (1-5)

G csoport:

FC Porto (portugál)-Zenit (orosz) 20.45

Austria Wien (osztrák)-Atlético Madrid (spanyol) 20.45

Az állás: 1. Atlético Madrid 6 (5-2), 2. FC Porto 3 (2-2), 3. Zenit 1 (1-3), 4. Austria Wien 1 (0-1)

H csoport:

Celtic Glasgow (skót)-Ahax Amsterdam (holland) 20.45

AC Milan (olasz)-FC Barcelona (spanyol) 20.45

Az állás: 1. FC Barcelona 6 (5-0), 2. AC Milan 4 (3-1), 3. Ajax Amsterdam 1 (1-5), 4. Celtic Glasgow 0 (0-3)

A mérkőzéseket online az Indexen követheti.

Rovatok