Index Vakbarát Hírportál

90 percért fizettél és csak 55-öt látsz?

2013. október 22., kedd 16:09

José Mourinho kedd este Bajnokok Ligája mérkőzésen vezeti a Chelsea-t a Schalke ellen, de még a hétvégi angol bajnokin pörög. Kiakadt, amiért a lelátóra küldték és pénzbüntetést kapott, és a Cardiffnak is nekiment, szerinte az időhúzó taktikájukkal a nézőket is megrövidítik.

A szombati Chelsea–Cardiff-bajnokin 2-1-es vezetés után a játékvezető a lelátóra küldte Mourinhót, aki nyolcezer fontot is fizethet büntetésként, ha ezt kedd estig nem fizeti még, még súlyosabb lehet a bírság.

Mourinho a meccs után nem kommentálta 4-1-es győzelmüket, de most megkérdezték tőle, szabályosnak találta-e Hazard első gólját, amit azután lőtt, hogy Eto'o elvette a Cardiff-kapustól a lepattintott labdát. A portugál edző mindjárt tágabb összefüggésbe helyezte a sokak szerint nem sportszerű jelenetet.

„Ha úgy jöttem volna erre a meccsre, hogy fizettem a jegyért, akkor ideges lennék amiatt, hogy ha labda kimegy, vagy valamiért áll a játék, akkor az ellenfelünknek átlagosan 21,5 másodpercig tart újra játékba hozni. Ez pénzpocséklás, fizettél a jegyért, és folyton majd' fél percet kell várnod, ha megáll a játék?"

Eto'o lesipuskás, Hazard gólszerző

„Ha összeszorzod ezeket az alkalmakat, akkor kijön, hogy hiába 90 percért fizettél, csak 55-60-at látsz. Számomra ez a szabályok megszegése, csak úgy, mint kézzel gólt szerezni. Ami a múlt héten történt Németországban (a Leverkusen fantomgólja), nem volt gól a szabály szerint. De amit szombaton láttunk, egy intelligens akció volt."

Mourinho úgy látja, mivel Eto'o nem akadályozta a kapust mozgását és nem is érintkezett vele, szabályos volt. Ráadásul a kapus nem végezte el hat másodperc alatt a kirúgást.

Rovatok