Index Vakbarát Hírportál

4 Zlatan-gól a BL-ben, nem is akármilyen

2013. október 23., szerda 23:17

A Real Madrid 2-1-re verte a bátran támadó, de egy félidőt tíz emberrel lehozó Juventust a Bajnokok Ligája csoportkörének harmadik fordulójában, szerdán. Zlatan Ibrahimovic bombaformában játszott, a PSG öt góljából négyet rúgott. A Bayern München és a Bayer Leverkusen is megszórta magát, a Manchester United gólképtelen volt, öngóllal verte a csoportutolsó Real Sociedadot.

A Juventus mindenkit meglepett, az olasz csapat bekezdett, megpróbálta a Bernabeuban beszorítani a Madridot. Marchisio 30-ról küldte óriási erővel kapura a második percben, de Casillas figyelt, ki tudta ütni a bombát. A Juventus bátor támadójátéka azonban hamar visszaütött, a hatodik percben nem tudott rendesen visszazárni az olasz csapat, a szokatlan helyen, jobb oldalon feltűnő Cristiano Ronaldót pedig Di María ugratta ki jó ütemben. Ronaldo a kapust átjátszva, kicsit szélre sodródva is higgadt maradt, lazán az üres kapuba talált.

A Juventus a gól után is offenzív maradt, az első negyedórában Pogbának volt ígéretes beadása Cáceres felé és Tévez is jó helyzetből lőhetett kapura. A 20. percben megint az argentin veszélyeztetett, két védőt is átverve tekert a felső sarokra, de fölé ment.

A harciasságából semmit fel nem adó Juventus építkezése a 22. percben vezetett eredményre, a jobb oldalon elfutó Marchiso beadását Pogba fejelte kapura. Azt még védeni tudta az eleső Casillas, de a kipattanó Llorrentéé lett, két méterről begyötörte.

A Juventus nem sokáig maradt előnyben, Chiellini a 16-oson belül rántotta le Sergio Ramost, az azért járó büntetőt pedig Ronaldo kíméletlenül a jobb felsőbe vágta. A SkySports kommentátorai szerint a gólvonalbíró jelezte a faultot a bírónak, ha így van, nagy dicséret, hogy felvállalta.

Ezzel a góljávalC. Ronaldo  beállította Inzaghi rekordját, a portugál is három BL-meccsen szerzett hét gólt.

Real Madrid vs Juventus 2:1 GOALS HIGHLIGHTS

A második félidőben a Juventus megint bekezdett, az első percben Pogba indult be a kapu elé. Az olaszok próbálkozásait viszont hamar letörte az, hogy Chiellinit vitatható módon kiállították. Ronaldo sprintelt kapu felé, amikor az olasz kitartott karja miatt összeesett. Egyértelmű könyöklés volt, de nem olyan súlyos, hogy egyből pirosat érdemeljen, sárga lett volna a megoldás.

A Real a kiállítás után vissza is vett a tempóból, laza passzolgatással is beszorították az olaszokat, bár ígéretes lövésük negyedóráig nem nagyon volt, a 60. percben pedig Benzemának sikerült három méterről kihagynia. A franciát le is cserélték, de a helyére beálló Bale sem mutatott sokat, a Real sem lett sokkal veszélyesebb, megelégedett a mezőnyfölénnyel. A kényelmessé váló Madridot a Juventus megpróbálta meglepni pár kontrával, de az emberhátrányban nem volt sok esélyük, kijött az erőkülönbség.

Galatasaray vs Copenhagen 3:1 GOALS HIGHLIGHT

A B csoport másik meccsén két egypontos csapat küzdött egymással. A Galatasaray egy félidő alatt elintézte a Københavnt, Felipe Melo, Sneijder és Drogba góljaival 3-0-val fordultak a törökök, több gólt már nem rúgtak, a 80. percben szépítettek a dánok (3-1).

Ibrahimovic: húsz perc alatt mesterhármas

Már kétségtelen, a magához képest eddig gyenge szezont futó Zlatan Ibrahimovic magára talált. A hétvégén két gólt lőtt a Bastiának, közte egy lehetetlent is, sarokkal, és az Anderlecht ellen is formában maradt. Öt percen belül két gólt szerzett, Gregory van de Wiellel nagyon egymásra találtak, a 17. és a 22. percben is a holland adta az asszisztot, szinte ugyanúgy tekert be mindkétszer. A svéd pedig közelről passzolt a kapuba, másodjára sarokkal.

Anderlecht vs PSG 0:5 GOALS HIGHLIGHTS

Ibrahimovic harmadik góljához már nem kellett van den Wiel, 25 méterről lőtte ki a jobb alsó sarkot egy lepattanó labdáról. Az 51. percben Cavani törte meg Ibrahimovic sorozatát, de már a svéd rúgta a PSG ötödik gólját.

Bayern–Bayer 5–4

A Bayern Münchennek is kötelező volt a győzelem, a Plzen az előző két fordulóban még pontot sem szerzett. Az első félidőben Ribéry egy tizenegyessel nyitott, majd Alaba is betalált. A másodikban Ribéry már duplázott, és Schweinsteigernek is meglett idei első BL-gólja, végül a 91.-ben Götze állította be az 5-0-s végeredményt.

Bayern munich 5 - 0 FC Viktoria Plzeň Uefa Champions League Highlights 23.10.2013

A Bayer Leverkusen a csoportelső Saktar Donyecket szórta meg. Kießling kétszer is betalált, egyik sem volt fantomgól, majd Sam és Rolfes is rúgott egyet-egyet.

Bayer Leverkusen 4-0 Shakhtar Donetsk All Goals

A United gólképtelen

A Manchester Unitednek a David Moyesszal átélt eddigi gyenge szezonban minden győzelem számít, de arra alighanem Rooney-ék sem gondoltak, hogy ilyen könnyen szereznek vezetést és győzelmet. A Real Sociedad-játékos Inigo Martínez már a második percben a saját kapujába juttatta a labdát, és ez a végeredményt is jelentette. A nullapontos csapat ellen képtelen volt gólt rúgni a United, és erre aligha lehet mentség, hogy Van Persie nem játszott.

Man United vs Sociedad 1:0 Martinez own goal

A Manchester Citynek mostanában Sergio Agüero a nyerő embere, már a hétvégén is nagy formában volt, angol bajnokin két gólt és egy gólpasszt ért el a West Ham ellen, és most is ő szerezte meg a győzelmet. Az CSZKA Moszkva csak két percig vezetett, Tosics a 32. percben talált be, de aztán jött Agüero, aki a 42. percben már második gólját rúgta. Ezzel nyert 2-1-re a City.

CSKA v Manchester City 1:2 GOALS HIGHLIGHTS

Bajnokok Ligája, csoportkör, 3. forduló:

A csoport:

Bayer Leverkusen (német)-Sahtar Donyeck (ukrán) 4-0 (1-0)

Manchester United (angol)-Real Sociedad (spanyol) 1-0 (1-0)

B csoport:

Real Madrid (spanyol)-Juventus (olasz) 2-1 (2-1)

Galatasaray (török)-FC Köbenhavn (dán) 3-1 (3-0)

C csoport

Anderlecht (belga) - Paris Saint-Germain (francia) 0-5 (0-3)

Benfica (portugál)-Olimpiakosz (görög) 1-1 (0-1)

D csoport:

Bayern München (német)-Viktoria Plzen (cseh) 5-0 (2-0)

CSZKA Moszkva (orosz)-Manchester City (angol) 1-2 (1-2)

Rovatok