Index Vakbarát Hírportál

Ferguson: Beckhamnek mennie kellett

2013. október 23., szerda 11:57

Hivatalosan csak csütörtökön jelenik meg Alex Feguson önéletrajzi kötete, de az angol lapok már néhány sztorit felidéztek a Manchester United egykori sztáredzőjétől.

Ferguson nemcsak egyszerűen edző, hanem apafigura is volt a klubnál, de ha a csapat érdekei megkívánták a kedvencei ellen fordult.

„Eljött az a perc, amikor egy Manchester United játékos azt képzelte, hogy nagyobb az edzőjénél, ezért mennie kellett. David volt az, aki azt gondolta nagyobb Alex Fergusonnál. De ezzel harangoztak neki" – írta David Beckhamről.

A menedzser felidézi azt is, milyen körülmények között döntött úgy az Arsenal ellen elveszített FA-kupameccs után, hogy kirúgja a csapatából a munkát egyre inkább elhanyagoló és a celebvilágot választó Beckhamet. Egy öltözői afférral indult az ügy.

„Körülbelül négy méterre volt tőlem. David szentségelt, megindultam felé, és ahogy közelítettem, belerúgtam egy csukába, ami a szeme fölött találta el. Természetesen felpattant és felém indult, de a csapattársai leállították. Ülj le - mondtam. Cserbenhagytad a csapatod, hiába vitatkozol ezen. Másnap megmutattam neki a meccsvideót, de akkor sem akarta elismerni a hibáját. A következő nap már az újságokban volt a sztori. Ezekben a napokban mondtam a vezetőségnek, Davidnek mennie kell" – írja Ferguson.

Ha az Arsenallal játszott a United, mindig történt valami. 2004-ben a játékoskijáróban valaki egy pizzát vágott Ferguson fejéhez. Állítólag Cesc Fabregas volt a tettes, de hogy ki volt az elkövető, azt máig nem tudni pontosan.

Ferguson Roy Keane-t is nagyon kedvelte, de miután az ír középpályás saját csapattársait szidta egy interjúban, kirúgta. Az edző szerint a pályán is nagyon harcias futballistának a legveszélyesebb testrésze a nyelve. Ruud van Nistelroynak is azért kellett távoznia, mert azon dühöngött a kispadon, hogy Ferguson nem állította be a 2006-os Ligakupa döntőjén.

A MU Cristiano Ronaldótól nem szívesen vált meg, de megígérte a Portugálnak, hogy a Real Madridba mehet. Ez be is következett, igaz egy évvel később, mint tervezte, de így az addig legdrágább igazolás. „Cristiano a legtehetségesebb játékos, akivel valaha találkoztam, egyszerűen minden nagyságot túlszárnyalt, akit edzettem, pedig nem kevés volt belőlük" – áradozott Ferguson.






Rovatok