Index Vakbarát Hírportál

Ibrahimovic lábai előtt hever a világ

2013. október 24., csütörtök 15:16

Zlatan Ibrahomovic élete egyik legjobb hónapját produkálja, amit az Anderlecht ellen lőtt négy Bajnokok Ligája-góljával koronázott meg szerda este. A PSG 5-0-ra nyert, Ibrától mindenki elájult.

A harminckét éves támadó ugyan a szezon elején még nem szórta a gólokat, viszont az utóbbi hetekben nagyon bekezdett, ráadásul fontos gólokat lőtt. A Benfica ellen 3-0-ra megnyert BL-csoportmeccsen ő szerezte az elsőt és a harmadikat, négy nappal később a Marseille elleni rangadót a góljával nyerték meg a francia bajnokságban.

Öt napra rá a svéd válogatott Zlatan győztes találatával biztosította be vb-pótselejtezőt érő helyét, a portugálok ellen kell kiharcnolniuk a világbajnoki részvételt. A Bastia elleni bajnokin folytatta a gólgyártást, a meccs első negyedórájában duplázott, az egyik egy egészen elképesztő sarkazás volt, a vége 4-0 lett.

Aztán kedd este jött az Anderlecht elleni klasszisteljesítmény, harminchat perc alatt mesterhármasával megnyerte a meccset a PSG-nek, majd ő állította be az 5-0-s végeredményt. Társai kiszolgálták, volt sarkazós gólja, neki a legjobban a harmadik tetszett, amit távolról bombázott a felső sarokba.

Zlatan Ibrahimovic Amazing Poker (All 4 Goals) vs Anderlecht 23/10/2013 HD

Teljesítményéről a csapattársak is megmondták a véleményüket.

Engem egyáltalán nem lep meg, ő a világ legjobb játékosa, aki hétről-hétre elkápráztat minket a góljaival. A mai kedvencem, amit 30-40 méterről lőtt meg

- nyilatkozta Gregory Van der Wiel, aki két gólpasszt adott a svédnek. 

Az Anderlecht-középpályás Guillaume Gillet szerint abban sincs semmi különös, hogy az ő közönségük is megtapsolta Ibrát, a nézők azért járnak Bajnokok Ligája-meccsekre, hogy sztárokat lássanak.

A hazai közönségre a svéd is kitért:

Őrületes élmény volt, kirázott a hideg. Még soha nem ünnepeltek meg az ellenfél szurkolói, megtisztelve érzem magam, és köszönöm nekik. 

A svéd csatár a klubjában is rekordot állított be, a párizsiaknál korábban csak Patrice Loko, Carlos Bianchi és Christian lőtt korábban négy gólt. A Bajnokok Ligájában ő volt a tizedik, akinek ez egy meccsen sikerült, csak Messi előzi meg, aki ötöt vágott tavaly a Leverkusennek.

A párizsiak vezetik a bajnokságot a Monaco előtt, a BL-ben eddig az összes meccsüket megnyerték, Ibrahimovic azt reméli, hogy az idén a győzelem is összejön a sorozatban. 

Rovatok