Index Vakbarát Hírportál

Kire hasonlít Puskás Ferenc mellszobra?

2013. október 24., csütörtök 15:46

Kinek a szobra?

  • 693
    Di Stefano
  • 437
    Puskás
  • 267
    Más
  • 239
    De la Rosa

Szobrot kapott csütörtökön Madridban, a Real valdebebasi edzőkozpontja mellett Puskás Ferenc, a klub és a magyar válogatott legendás játékosa, a futballtörténelem egyik legnagyszerűbb és legeredményesebb csatára.

Óriási gesztus, persze semmivel sem nagyobb annál, amit Puskás megérdemel kivételes karrierjéért és a Madridnak nyert sok-sok cím és szerzett dicsőség miatt.

Egy aprócska gond van, az alkotás jóindulattal ha hasonlít Puskásra. Első blikkre a Forma-1-es pilóta Pedro de la Rosa jut az ember eszébe, másodikra Alfredo Di Stefano, Puskás realos csapattársa.

Harmadikra meg az, hogy tulajdonképpen ennek a két embernek a vonásai egyesülnek tökéletesen a szoborban, amit Pedro Montes, nagy madridista művész készített, és nagy megtiszteltetésnek tartja, hogy őt kérték fel.

Azért mi még gondolkozunk tovább, hátha akad más valaki, akiről mintázhatták a művet, és ha önök tudnak a fentieknél jobbat vagy jobbakat, ne habozzanak megírni nekünk. Lehet bárki, akár nem közismert személy is, ebben az esetben mellékeljenek fotót is, ha lehetséges.

Puskás 1958-tól 1966-ig játszott a Real Madridban, 358 meccsen elképesztő 374 gólt lőtt a klub színeiben. Öt spanyol bajnokságot és három BEK-et nyert a csapattal.

Rovatok