Index Vakbarát Hírportál

Neves külföldiek akarják a magyar válogatottat

2013. október 24., csütörtök 10:05

Egervári Sándor szövetségi kapitány távozása óta több neves edző jelentkezett az MLSZ-nél, hogy a magyar futballválogatott edzője lenne, állítja a szövetség csütörtöki közleménye. A szakemberek jelezték, hogy látnak fantáziát a csapatban, a szövetségnél neveket egyelőre nem publikáltak. 

Az is eldőlt, hogy novemberben már nem lép pályára a válogatott, mivel még nincs szövetségi kapitány, és az MLSZ nem akarja elsietni a döntést. „A novemberi időpontig kevesebb, mint három hét van hátra, ezért az MLSZ vezetése kockázatosnak, felelőtlennek és szakmai szempontból haszontalannak ítélte meg a mérkőzés esetleges elvállalását" - indokoltak. 

Az új edző várhatóan jövő márciusban mutatkozhat majd be a válogatott kispadján, a kiválasztást viszont az is nehezíti, hogy néhány kiszemeltnek élő szerződése van. „A szövetség vezetői szerint jól halad a fenti folyamat, de az érdeklődők számára jelezzük, hogy a jövő héten még nem várható bejelentés ebben a kérdésben". 

Egervári a hollandiai 8-1-es vereség után távozott, Andorra ellen Csábi József irányította a válogatottat. Azóta a nemzetközi sajtó több esélyes nevét is bedobta már, szóba került a portugál Paulo Sousa és a romániai magyar Bölöni László is, a holland Guus Hiddink viszont egy vagyonba kerülne.

Csányi Sándor MLSZ-elnök múlt heti helyzetértékelőjében azt mondta, egy külföldi edző többe kerül majd, viszont a sikerek behozhatják ezt a pénzt. 

Rovatok