Index Vakbarát Hírportál

A Real majdnem elszórakozta 3-0-ról

2013. november 2., szombat 22:17

A Madrid már 3-0-ra vezetett, mégis izgulnia kellett a végén a spanyol futballbajnokság 12. fordulójában. A Rayo Vallecano két perc alatt, két 11-essel jött fel. Az egyenlítésre is volt sansz, üreskapus ziccert hibázott a hazai csapat, végül a Real Bale két gólpasszával és C. Ronaldo duplájával nyert.

Nem kellett sokáig izgulniuk a Real Madrid szurkolóinak, Cristiano Ronaldo ugyanis már a 3. percben megszerezte a vezetést a vendégeknek. Modric indítása után a portugál könnyedén helyezett Ruben mellett a bal alsóba.

Utána Benzema következett a 31. percben, Nacho maradt le Bale-ről, aki tökéletesen adta középre a labdát a francia fejére. A második félidő harmadik percében ismét C. Ronaldo volt eredményes, Bale ezúttal is könnyen verte meg a szélen Nachót, a beadást Ronaldónak pedig csak be kellett passzolnia. A Rayónak volt egy les miatt érvénytelenített gólja még Benzema találata előtt, Bangoura Falquénak ívelte be nagyszerűen, ő azonban eltalálta az előtte keresztbe mozgó Vierát, aki lesen volt, így a bíró nem adta meg.

A madridiak gyorsan sárgultak a mérkőzés elején, Carvajal és Xabi Alonso már 11 perc alatt kapott lapot. A középpályás csak egy félidőt volt pályán, míg a Leverkusentől a nyáron visszavásárolt védőt az 59. percben cserélte le Carlo Ancelotti, szinte azonnal azután, hogy egy elkésett ütemű belépő után megúszta a második sárgát.

Ha azt befújja Alfonso Álvarez bíró, nagy lett volna a baj a vendégeknél, előtte percekkel ugyanis 2 büntetőt is összehozott a védelem, előbb Pepe húzta el Jonathan Viera lábát, majd Marcelo szállt bele Buenoba hátulról nagy lendülettel. Mindkét tizenegyest Viera értékesítette, előbb a bal, majd a jobb alsót lőtte ki, Diego Lopez hiába érezte mindkétszer az irányt, nem tudott beleérni egyik lövésbe sem.

A két gyors gól sem volt elég a Realnak, hogy felébredjenek, az utolsó fél órában a Rayo sorra dolgozta ki a ziccereket, egyenlíthettek volna, ám a harmadik hazai gól nem akart megszületni.

Rayo Vallecano vs Real Madrid 2-3 Cristiano Ronaldo Bale Assist Benzema Goals Highlights 2/11/2013

A 66. percben a Madrid saját nevelésű játékosának, Buenónak a lövését tolta kapufára D. Lopez, majd a percekkel korábban beállt Adrian találta magát üresen a tizenhatoson belül, de centikkel elhibázta a kaput. Tíz perccel a vége előtt Saul előtt adódott hatalmas helyzet, a Rayo játékosa elé a Real kapusa ütötte oda a labdát, ám az Atleticótól kölcsönben szereplő játékos nem találta el az üresen maradt kaput.

Cristiano Ronaldo a 83. percben triplázhatott volna, de Ruben kétszer is bravúrral hárított, miután az első védése újra a portugálhoz pattant vissza.

A Real 3-2-es győzelmével tartja hatpontos hátrányát a Barcelona mögött, míg a második helyen álló Atletico vasárnap lép majd pályára.

Rovatok