Index Vakbarát Hírportál

13 perc őrület és döntetlen a Juve-Realon

2013. november 5., kedd 22:58

A Bajnokok Ligája csoportkörében fordulatos meccset játszott a Juventus és a Real Madrid. A Manchester City tizenegy légióssal ütötte ki a CSZKA Moszkvát, a Manchester United viszont büntetőből sem rúgott gólt.

Az est rangadóján a Juventus és a Real Madrid játszott visszavágót, a két héttel ezelőtti csoportmeccset a madridiak nyerték 2-1-re. Az első lehetőségek most is a mezőnyfölényben játszó spanyolok előtt adódtak, egyik sem volt azonban igazán veszélyes. Az olaszok aztán szépen lassan átvették a kezdeményezést, előbb az önveszélyes Pepe próbálkozását védte Casillas nagy bravúrral, aztán Marchisio közeli fejesét hárította lábbal. 

A hazaiak végül egy tizenegyessel szerezték meg a vezetést a félidő hajrájában, Varane csúszott be Pogbának, Howard Webb pedig büntetőt ítélt, és a francia védőnek sárgát adott. Vidal szépen felhelyezte a bal felsőbe, ezzel vezetett a Juventus 1-0-ra.

A szünet után a juvés Cacares odaajándékozta a labdát a Realnak, ezt Cristiano Ronaldo kihasználta, megvolt az egyenlítés az 52. percben. Nem sokkal később meg lehetett volna a vezetés is, Xabi Alonso lőtte szét a lécet. Volt helyzet a másik oldalon is, Casillas megint a helyén volt. A vendégeknek egy kontra végén sikerült fordítani, Bale lőtt védhetetlenül a rövid sarokba, már 2-1 volt a 60. percben. Nem tartott sokáig a spanyol előny, Llorente fejelt közelről Casillas kapujába, tizenhárom percen belül ez volt a harmadik gól. 

Juventus vs Real Madrid 2:2 GOALS HIGHLIGHTS

Az egyenlítés után is maradt a nagy tempó, Benzemának, Ronaldónak is akadt helyzete. Nagy volt az igyekezet, hogy a két csapat most se játsszon döntetlent, ám az igazán komoly lehetőségek már elmaradtak, így 2-2-vel zártak. 

A csoport másik meccsen az FC Köbenhavn a 26. percben szerezte meg a vezetést Braaten sarkalós góljával a török Galatasaray ellen. Az előnyt sikerült megtartani a végéig, a győzelem pedig azt jelenti, hogy a dánok megelőzték a csoportban a Juventust, az olaszok négy forduló után három ponttal az utolsó helyen állnak. A Real hatpontos előnnyel az első, mögötte még semmi sem dőlt el. 

Daniel Braaten Goal ~ FC Copenhaga 1 - 0 Galatasaray ~ 05/11/2013

Ahol minden eldőlt

A Manchester City a BL történetében harmadik angol csapatként tizenegy légióssal kezdett otthon a CSZKA Moszkva ellen, a meccset hamar eldöntötték. A hetek óta nagy formában játszó Agüero tizenegyesből talált be a 3. percben, a 20.-ban már kettőnél járt, Negredo pedig a 30. percben belőtte a harmadikat, a vendégek a szünet előtt szépítettek. 

Hiába reménykedtek a moszkvaiak, a hazai gólgyártás a szünet után folytatódott, Negredo is duplázni tudott, már 4-1 volt az állás az 51. percben. A vendégek ezután sem adták fel, az elefántcsontparti Doumbia második góljával 4-2-re zárkóztak, Negredo azonban nem hagyta ennyiben a dolgot, a mérkőzés végén az ötödik City-gólt is bevágta, mesterhármassal zárta az estét. Az angolok 5-2-re nyertek és továbbmentek. 

Manchester City vs CSKA 5:2 GOALS HIGHLIGHTS

A csoportban a Bayern München a cseh Viktoria Plzen vendége volt, itt viszont elmaradt a gólzápor. Guardiola csapata az első félidőben nem tudott betalálni a hazaiaknak, akiknek a kapusa több nagy bravúrt is bemutatott. 

Ahogy a szezonban már sokszor, a müncheniek most is a második félidőben törték meg ellenfelüket, a 65. percben a csereként beállt Mandzukic használt ki egy védelmi kihagyást, egy beadés után szépen elfejelte a labdát a hosszúba, 1-0-ra vezettek a bajorok.

Mario Mandžukić Goal ~ Plzen 0 - 1 Bayern München ~ 05/11/2013

Ez lett a végeredmény is, a Bayern továbbjutott, a Plzen viszont már most kiesett, a csoportban szinte minden eldőlt. A münchenieknek sorozatban ez volt 9. győztes meccsük a BL-ben, ezzel beállították a Barcelona 2002/2003-as rekordját. 

Zlatanék csak szenvedtek

A PSG két hete hamar elintézte a belga Anderlechtet, idegenben 5-0-ra nyertek, Ibrahimovic négyet vágott. A svéd csatár most is kezdett, gála viszont nem nagyon volt az első félidőben, hiába akadt sok lehetőségük és birtokolták többet a labdát, a vendégek kihúzták 0-0-ra a szünetig. 

A párizsi nyomás a folytatásban sem csökkent,a vezetést csak nem sikerült kicsikarni, Lavezzi és Ibrahimovic körbelőtte a belgák kapuját. Aztán a 68. percben jött a meglepetés, De Zeeuw tíz méterről laposan talált be a francia csapatnak. Zlatan Ibrahimovic hamar eszmélt, két percre rá góljával egyenlítettek, ezzel a svéd tovább üldözi a BL góllövőlistáján Cristiano Ronaldót. A PSG a hajrában már emberlőnyben is volt, győzni mégsem tudott, maradt az iksz. 

PSG vs Anderlecht 1:1 GOALS HIGHLIGHTS

A francia sztárcsapat mögött az Olimpiakosz és a Benfica harcol a második helyért, kedd esti meccsükön a görögök kerültek előnybe otthon, Manolasz egy szöglet után védhetetlenül fejelt a portugálok kapujába. Ez volt a győztes gól, az Olimpiakosz esélyesebb a második helyre. 

A Unitednek büntetőből sem megy

Az A csoport volt az, ahol egyrészt a csapatok nem bírtak egymással, másrészt gól sem tudtak szerezni. A Sahtar Donyeck a Bayer Leverkusent fogadta egy góltalan mérkőzésen, a Manchester United pedig hiába kapott tizenegyest a Real Sociedad vendégeként, Robin Van Persie kihagyta azt, így maradt a 0-0, az angolok ezzel is vezetik a csoportot. 

Bajnokok Ligája, csoportkör, 4. forduló 

A csoport:

Sahtar Donyeck (ukrán)-Bayer Leverkusen (német) 0-0

Real Sociedad (spanyol)-Manchester United (angol) 0-0

B csoport:

Juventus (olasz)-Real Madrid (spanyol) 2-2 (1-0)

FC Köbenhavn (dán)-Galatasaray (török) 1-0 (1-0)

C csoport:

Paris Saint-Germain (francia) - Anderlecht (belga) 1-1 (0-0)

Olimpiakosz (görög)-Benfica (portugál) 1-0 (1-0)

D csoport:

Manchester City (angol)-CSZKA Moszkva (orosz) 5-2 (3-1)

Viktoria Plzen (cseh)-Bayern München (német) 0-1 (0-0)

Rovatok