Index Vakbarát Hírportál

Kéthetente véd, de akkor zseni

2013. november 6., szerda 10:20 | aznap frissítve

A Real Madrid sokat köszönhetett a bajnokságban mellőzött Iker Casillasnak a Juventus elleni Bajnokok Ligája-meccsen, a rutinos kapus többször is hatalmasat védett, pedig ő is elismerte, nagyon nehéz formában maradnia.

Mindig a legtöbbet kell nyújtanom, hogy az edzőnk lássa, számíthat rám. Ezzel együtt nincs könnyű dolgom, nehéz úgy koncentrálnom, hogy csak kéthetente játszom mérkőzést

- nyilatkozta a kapus a 2-2-vel zárult Bajnokok Ligája-rangadó után. 

Casillasnak az egyik legnagyobb feladatot csapattársa adta, a tizenhatodik percben Pepe úgy ért bele egy beadásba, hogy a válogatott kapusnak bravúrral kellett kiszednie a labdát.  

Casillas védése

Tíz perccel később jött az újabb nagy védés, egy beadás után Marchisio fejelt közelről kapura, Casillas ezt lábbal hárította. 

Iker Casillas Amazing Save VS Juventus (Lorente header) Juventus 0-0 Real Madrid 05/11/2013 HD 720p

A második félidőben többször is megdolgoztatták a Juventus-játékosok. Az 58. percben Pogba lövésébe Marchisio még bele tudott kotorni, a labda ezúttal Casillas karjában akadt el, ezt a gólt is megakadályozta. 

Iker Casillas AMAZING save #2 vs Juventus 1:2 05/11/2013 720p HD

A meccs után a jövőjéről is megkérdezték Casillast, azt mondta szeretné kitölteni szerződését a klubnál, azt viszont nem tudja megmondani, mi lesz vele két-három év múlva. 

A Real-kapus teljesítményét egyébként a juvés kapus Buffon is kiemelte.

Fantasztikus volt, három nagyszerű védésnek köszönhetően szerzett pontot a csapata.

Rovatok