Index Vakbarát Hírportál

Otigba nem jön az U21-es válogatottba

2013. november 6., szerda 16:04

Róth Antal kijelölte a novemberi két Európa-bajnoki selejtezőre az U21-es válogatott keretét. Albánia itthon, Ausztria idegenben az ellenfél.

A sérüléséből felépülő Kovács István ott van a csapatban, Otigba Kenneth azonban felmentést kért, mert szeretne klubjára koncetrálni.

A Heerenveen középső védőjéről – valamennyi bajnokin játszott Marco van Basten csapatában, amely a tizedik a ligában - épp szerdán írt a Voetbal International, hogy a nigériaiak is figyelik, mert a bayernes Alaba (Ausztria), Agbonlahor (Anglia) valamint Ogbonna (Olaszország) után nem szeretnének elveszíteni egy újabb tehetséget.

Otigba édesapja nigériai, megígérte neki, hogy az afrikai válogatottban fog szerepelni, magyar édesanyjának ugyanakkor azt fogadta meg, hogy a magyar válogatottban szerepel majd. „Tudom, hogy valakinek csalódást kell okoznom” – jelentette ki a holland újságnak.

Otigba az osztrákok elleni hazai pályán elveszített selejtezőjén még játszott Róth csapatában. A szakember nem értett egyet az indoklással, de tudomásul vette a védő döntését.

A FIFA szabálya úgy szól, felnőtt tétmeccsen kell szerepelnie valamelyik nemzet válogatottjában, hogy utána már ne válthasson. A játékos eddig csak korosztályos tétmeccsen volt magyar mezben.

Rovatok