Index Vakbarát Hírportál

Úgy volt igazságos, hogy van Persie kihagyta a tizenegyest

2013. november 6., szerda 11:17 | aznap frissítve

A Manchester United gól nélküli döntetlent játszott San Sebastianban a Real Sociedaddal Bajnokok Ligájában. Úgy sem lett gól, hogy az angolok tizenegyest rúghattak a 69. percben. A büntetőhöz Robin van Persie állt oda, de Cladio Bravo beleért a holland lövésébe, a labda a kapufáról vágódott ki. Így lett igazságos, Nicola Rizzoli játékvezető ugyanis Ashley Young színészkedésének bedőlve ítélt büntetőt a United javára.

Young Markel Bergara mellett tört középre a tizenhatoson belül, a spanyol védő valóban hozzáért a szélső kezéhez, ám mire az feldobta magát, már rég nem volt kontaktus a két játékos között.

Ashley Young dirty dive to win a penalty vs Real Sociedad 05 11 2013

A 28 éves középpályás már nem először került a figyelem középpontjába színészkedés miatt, David Moyes szeptemberben, a Crsytal Palace elleni mérkőzés után nyilatkozott, hogy Young megérdemelten kapott sárga lapot műeséséért.

Nem akarom, hogy színészkedjenek a játékosaim, sőt, azt sem akarom, hogy bárki így tegyen. Mindenképpen el fogok beszélgetni Ashleyvel, hogy szokjon le erről.

A probléma már tavaly, Sir Alex Ferguson idején is előkerült, aki áprilisban azért próbálta meggyőzni Youngot, hogy hagyjon fel a műesésekkel, mert egy idő után a bírók akkor sem fognak a javára ítélni, amikor valóban szabálytalankodnak vele szemben, ám mint a keddi példa is mutatja, a szélső továbbra is bízik szerencséjében és színészi képességeiben.

Rovatok